PRAVI SPEKTAKL

DANI PONOSA I SLAVE Kakav se nogomet igrao u hrvatskom derbiju 1982.!

Dinamo je gostovao kod Hajduka i u konačnici pobijedio 1-2. A nogomet... nogomet je bio nešto, pogotovo onaj koji su igrali legendarni Baka Slišković i Marko Mlinarić
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. svibanj 2015. 00:56

Rijetko viđenom dominacijom Dinamo grabi ka sezoni bez poraza i čeka derbi s Hajdukom. Derbi više po imenu, nego li po igri, budući da je razlika između dva kluba ove sezone astronomskih 35 bodova na tablici prve HNL.

Natjecateljskog uzbuđenja je malo, a jedini motiv u utakmici je sačuvati neporaženu sezonu (Dinamo) i donekle osvjetlati obraz na Maksimiru (Hajduk). Tri kola prije kraja sezone, rezultat je, realno, nevažan. Dinamo će biti prvak, Hajduk izboriti Europu i tri, jedan ili čak nula bodova to neće promijeniti.

Nije uvijek tako bilo. U moru video klipova koje nudi Youtube, našli smo jedan iz slavne 1982. godine. Igralo se 20. kolo tadašnje jugoslavenske prve lige, a Dinamo je gostovao na suncem okupanom Poljudu kod Hajduka i u konačnici pobijedio 1-2. A nogomet... nogomet je bio nešto, pogotovo onaj koji su igrali legendarni Baka Slišković i Marko Mlinarić.

Stoga, donosimo vam podsjetnik na jednu od najljepših utakmica Hajduka i Dinama uopće. Slika govori više od tisuću riječi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 12:15