POZDRAV IZ BANGKOKA

Davor Šuker je na Tajlandu! Šef HNS-a se pridružio svjetskim legendama

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. studeni 2014. 11:00

Nakon nekoliko dana igranja ‘skrivača’ konačno je odgonetnuta enigma oko tajnovitog nestanka predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Tijekom posljednjih nekoliko dana, a sve od neodiranog derbija između Dinama i Hajduka, prvom čovjeku krovne nogometne organizacije bio se zametnuo trag, kao da je u zemlju propao, a onda su na službenim stranicama HNS-a enigma otkrivena - Davor Šuker je u Tajlandu, a tamo će boraviti sljedećih tjedan dana. Tamo će, kako i priliči pravom ‘brendu’, sudjelovati na novom atraktivnom projektu, koji okuplja svjetske nogometne legende.

“Nakon što je u Londonu odradio nekoliko pregovora oko prestojećih prijateljskih utakmica hrvatske reprezentacije, predsjednik HNS-a Davor Šuker stigao je u Bangkok gdje će biti jedan od sudionika projekta Global Legend Series, napisali su na stranici HNS-a uz dodatno pojašnjenje:

“Humanitarni projekt, koji za cilj ima i popularizaciju nogometa u Aziji okupio je brojne osvajače svjetskih prvenstava, Lige prvaka i Zlatnih lopti, a prvi susret ove serije igrat će se 5. prosinca u Bangkoku.

Najboljem strijelcu hrvatske reprezentacije u povijesti i najboljem strijelcu mundijala 1998. u Francuskoj te osvajaču Lige prvaka s Realom tako nešto i priliči te će on zajedno s Nestom, Cafuom, Zanettijem, Decom, Ševčenkom, Djorkaeffom i brojnim drugim starim zvijezdama igrati za momčad Luisa Figa. Igrat će protiv momčadi koju će predvoditi Fabio Cannavaro, a za koju će, pak, igrati Kluvert, Owen, Lizarazu, Litmanen...

S tom konstatacijom - da je Šukeru mjesto među legendama - složit će se svi premda su u pravu i oni drugi koji rezoniraju da prvi čovjek HNS-a trenutačno doma ima puno važnijeg posla te da bi stvarno bio red da se osobno izjasni o ‘rašomonu’ koji vlada u domaćem nogometu.

“Šuker će u danima prije utakmice biti gost Worawija Makudija, predsjednika Tajlandskog nogometnog saveza i dugogodišnjeg člana IO-a Fife te jednog od najmoćnijih ljudi azijskog nogometa. Osim o potencijalnim turnejama naše reprezentacije po Aziji, Šuker će s domaćinima razgovarati o drugim poslovnim i nogometnim prilikama koje Azija kao tržište nudi, imajući u vidu da puno vodećih svjetskih klubova i reprezentacija u Aziji vide puno poslovnih potencijala”.

Inače, osim u Bangkoku, igrat će se još tri utakmice legendi i to u Kini, Japanu i Maleziji...

Kako god, prava je sreća što se konačno riješio misterij oko Šukerovog nestanka te su ga zabrinuti ljubitelji nogometa u Lijepoj našoj već prozvali hrvatskim Harryjem Houdinijem, čiji je vrhunski iluzionizam u stanju učiniti da čovjek nestane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 08:06