NIKSA STIPANICEV/CROPIX
DIJELE MILIJUNE

Davor Šuker stavio potpis! U poluvremenu utakmice na Šubićevcu pao jedan od najvećih poslova u HNL-u

Ugovor je sklopljen na 10 godina, počevši od 2022. godine na vrijednost od 103 milijuna eura,
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. kolovoz 2020. 22:02

Pitanje TV prava je riješeno. Davor Šuker je u ime HNS-a u poluvremenu utakmice Rijeka - Lokomotiva u Šibeniku potpisao ugovor sa tvrtkom Endorpin Magine LTD koja je tako i formalno postala nositelj TV prava HNS-a, koja se u najvećoj mjeri odnose na utakmice Prve HNL.

Ugovor je sklopljen na 10 godina, počevši od 2022. godine na vrijednost od 103 milijuna eura, dakle nešto više od 10 milijuna eura po sezoni. Od toga će golema većina ići prvoligaškim klubovima.

Više od mjesec dana stručne ekipe pripremale su tekst ugovora, koji je usklađen te su Šveđani došli u Šibenik da bude i potpisan. Tim HNS-a predvodio je pravni stručnjak Nikola Badovinac, jasno uz čelnike Saveza.
Dakle, novi ugovor za TV prava vrijedi tek od 2022. godine, ovog ljeta po tom pitanju nije najavljena bilo kakva promjena, međutim pregovara se da bi možda na snagu stupio i ranije, od 2021. godine. Od siječnja ili srpnja. Zasad HNL ostaje na Arenasportu, a za dalje će se vidjeti…

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

"Naša suradnja s Endorphinom rezultat je rastućeg ugleda hrvatskih nogometnih natjecanja te je početak nove etape za hrvatski nogomet, koji u proteklih nekoliko godina proživljava procvat na području reprezentativnih rezultata, ali i na području uspjeha hrvatskih klubova. Rad i kvaliteta unutar naših klubova pomogli su nam podići međunarodni ugled hrvatskih natjecanja te sklopiti ovaj sjajan ugovor, koji će njima zauzvrat uvelike pomoći u daljnjem rastu. Siguran sam kako će se Endorphin pokazati kao odličan partner u razvoju nogometa u Hrvatskoj. Radujemo se zajedničkoj suradnji na globalnoj promociji hrvatskog nogometa te na povećanju dostupnosti naših natjecanja međunarodnoj publici", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Presretni smo što nas je HNS odabrao kao globalnog medijskog partnera za hrvatski nogomet. Već dugi niz godina pratim hrvatski nogomet te sam zaista impresioniran kvalitetom i uzbuđenjem koje vidim na terenu. Veselimo se što ćemo hrvatski nogomet moći podijeliti s gledateljima diljem svijeta", izjavio je glavni partner u kompaniji Endorphin Gunnar Winbergh.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:34