CROPIX
VEŽITE SE, POLIJEĆEMO

KAKVA PORUKA HAJDUKOVCIMA 'U nedjelju vraćam Dinamo tamo gdje mu je mjesto! Vraćam ga na autoput!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. listopad 2016. 19:47

Osam godina Hajduk čeka trijumf u Zagrebu! Dva olimpijska ciklusa ipak su malo previše vremena za ‘majstore s mora’ koji su osjetili krv...

No, ako pitate nekoga iz Maksimira, naići ćete na solidnu dozu optimizma. Pomalo iznenađujuću, ali koja je na staklenim nogama. Pogled u retrovizor na posljednjih par utakmica brzo će spustiti dinamovce na zemlju. Iako, nada umire posljednja.

Kao da su loši rezultati, pogotovo onaj s Rujevice, dodatno mobilizirali ‘modre’ koji su upravo derbi s Hajdukom označili kao utakmicu koja će ih vratiti na stare staze.

- U nedjelju vraćam Dinamo na svoje mjesto. Vraćam ga na autoput - hrabro je najavio Ivajlo Petev koji se još uvijek traži.

Prebrzo je uletio u žižu i treba mu neko vrijeme da pohvata konce. Tako smo umjesto konkretnih stvari u najavi utakmice dobili red floskula koje se mogu staviti pod egidu ‘mi možemo, mi hoćemo, mi budemo’.

A to je zapravo sasvim logično. Ivajlo Petev u četvrtak je odradio prvi trening u ulozi trenera Dinama, još uvijek se upoznaje s momčadi i ovo će biti sve samo ne njegov trenerski debi. Da, ovo će biti utakmica Željka Sopića i Marijana Vlaka. Oni će Petevu predložiti sastav i taktiku za Hajduk, a Bugarin će je samo blagosloviti. Tri treninga bi i Davidu Copperfieldu bila premalo da osovi momčad na noge. I zato će na površinu isplivati psihološka priprema. Iako, kažu nam u Bugarskoj, tu je Ivajlo Petev dosta jak...

- Ne mogu vam reći hoće li na gol Šemper ili Livaković, odnosno da li će Ante Ćorić od prve minute na travnjak. Vidjet ćete sutra - nasmijao se Petev na pokušaj da saznamo sastav.

Za očekivati je da će na vrata Livaković, dok će Ćorić priliku vrebati s klupe. Na desni bek vraća se Stojanović, stoperski tandem činit će Sigali i Benković dok će na lijevu stranu Pivarić.

U veznom redu očekujemo Machada i Jonasa, dok bi ispred njih trebao ordinirati Antolić. Na krilima će biti Soudani i Fernandes, a u špicu Henriquez. Naravno, sve to podložno je promjenama, baš kao i način na koji će Dinamo istrčati u derbiju.

- Imam neku viziju u glavi, ali pričekat ću još jedan trening pa odlučiti. Generalno, nadam se derbiju u kojem će Dinamo pružiti dobar nogomet. Jedino što očekujem od svojih igrača je da daju sto posto od onoga koliko mogu u ovom trenutku. Valjda će to biti dovoljno za tri boda - naglasio je Petev.

Dosta vremena je ovih dana proveo proučavajući utakmice Hajduka. Ne krije poštovanje prema rivalu, ali i naglašava:

- Mene uvijek zanima isključivo moja momčad. Ako odradimo sve kako se dogovorimo, nemam razloga za brigu. Pobijedit ćemo.

Ne krije Petev da je pod pritiskom. Ali, ruku na srce, sam je odabrao da debitira protiv Hajduka. Sugestija je bila da zauzme mjesto u loži pa tek od ponedjeljka zasuče rukave i spusti se u rudnik. No, Bugarin je fajter.

- Pritisak? Uvijek sam ga imao i naviknuo sam se na takvo stanje. Znam što je derbi i da je to slično onome CSKA i Levskog, ali nemam problem s time. Bit ću sretan punim stadionom i da nas naši navijači podrže. Vratit ćemo im ako ostavimo srce na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:38