RONALD GORSIC/CROPIX
SN ANALIZA

Derbi je bio europski, uz pionirsku pogrešku kapetana, a Bjelica je jednom zamjenom napravio zaista puno

Trojica stopera Osijeka nisu imali koga izravno čuvati jer Bruno Petković je ‘lutao‘...
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2021. 08:07

Dinamo je napravio bitan posao, iako mu je Osijek u drugom dijelu dobro zaprijetio. Modri nisu do kraja pokazali razliku u kvaliteti koja je na njihovoj strani, niti dovoljno iskoristili mogućnosti koje su im pružile taktičke postavke na terenu zato su domaćina ostavili u igri.

Debi je bio europski, dostojan borbe za prvaka, a obilježile su ga pionirska pogreška povremenog reprezentativca Mile Škorića i silna borbe zbog koje je dobar dio igrača u finišu padao s nogu.

Nenad Bjelica igrao je svoj standardan nogomet u rasporedu 3-4-1-2, ali to je bilo riskantno zbog visoko podignutih bokova i kretanja Brune Petkovića po svim pozicijama. Dinamo i inače ima krilnu igru, a Damir Krznar je ofenzivno prema lijevoj strani stavio Arijana Ademija. Tako su Modri više puta došli dva na jedan.

Trojica stopera Osijeka nisu imali koga izravno čuvati jer Petković je "lutao", a bočni igrači domaće momčadi defenzivno su znali ispadati i kasniti (Miloš/Silva - Bočkaj) pa su Ivanušec i Majer s desne pogotovo Oršić i Ademi s lijeve strane svako toliko bili u brojčanoj prednosti prema Čeberku odnosno Lončaru kojima je Škorić pomagao kad je stigao. Veznjacima Bijelo-plavih nedostajalo je agresije da s svoje strane zatvore koridore i dosta dugo izgledako je to vrlo dobro za Dinamo koji je priredio niz akcija, osim gola i nekoliko šansi, a domaćin je uzvraćao povremeno iz agresije, osvojenih lopti ili dugih okomitih dodavanja.

No, jedini gol zabio je Lovro Majer u 5. minuti kad je Mile Škorić pred vratima čekao da mu dođe lopta što je ocjena jedan na jednom od prvih satova nogomet jer morao ju je napasti, ići na nju i izbiti. Umjesto toga uletio mu je Majer i pogodio mrežu. Neshvatljiva ležernost za igrača s Dalićeve liste koji se zabezeknuo vidjevši loptu u golu. Možda je zato i bio poprilično nervozan, a za koji centimetar spasio se da ne skrivi i kazneni udarac.

Takav nogomet malo smo vidjeli u drugom dijelu jer Osijek je dodao gas, podigao agresiju i tempo, njegovi su igrači pozornije zatvarali u defenzivi, a Bjelica je s drugom špicom Ercegovom dobio na konkretnosti. Dinamo više nije tako lako stvarao višak i domaćin je sve češće bio u napadu. Zabio je nakon neopreznosti gostujuće obrane. a obje su strane mogle i do drugog gola.

Promjene trenera Bijelo-plavih bile su pogođene, primjer kako korigirati nedostatke u igri. Na kraju je nedostajalo energije za pobjedu bilo čiju, iako se iz dodvanja pred vrata mogao "izroditi" pogodak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:38