Ronald Gorsic / CROPIX
LOKOMOTIVA - SPLIT 1-1

Derbi u Maksimiru završio bez pobjednika, Budimir u 90. propustio nokautirati Splićane

Piše: ArhivaObjavljeno: 15. rujan 2013. 18:59

Nogometaši Splita ostali su neporaženi četvrtu utakmicu u nizu, nakon što su na Maksimiru protiv Lokomotive odigrali 1-1.

Domaćini su angažirano otvorili dvoboj, zaprijetivši već u prvoj minuti nakon kombinacije Chaga i Šituma, no vratar gostiju Zagorac nije imao većih poteškoća. Ubrzo su iz daljine potegnuli na jednoj strani Kvesić, a na drugoj Chago i Mišić, nakon čega je uslijedilo zatišje.

Split je poveo u 41. minuti iz akcije čiji je glavni arhitekt bio Henri Belle. Loptu je oduzeo Rugašević, a Kamerunac se u brzoj kontri probio po desnoj strani i uposlio Kvesića. Ovaj je s desetak metara matirao Šarliju.

Lokosi su odgovorili u 64. minuti, a u život ih je vratio Mario Šitum. Asistenciju mu je nakon prodora po desnoj strani uputio Ante Budimir koji je na poluvremenu zamijenio Lendrića.

Denis Glavina je u 75. minuti propustio iskoristiti najbolju šansu Splićana u nastavku, budući da je s pet metara uzdrmao gredu. U 90.minuti Budimir je promašio priliku utakmice. Napadač Lokosa bio je 'oči u oči' s vratarom Splita, no umjesto u mrežu Budimir je napucao Zagorca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 21:21