MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
NENAD BJELICA O VAR-U

‘Deset puta izgovorena laž postaje istina. Nema mrlje na našoj pobjedi u derbiju protiv Rijeke‘

Nenad Bjelica najavio je nedjeljno gostovanje kdo Istre na Drosini i osvrnuo se na derbi s Rijekom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 15:57

U idućih nekoliko dana Nenad Bjelica obilježit će dva okrugla jubileja. Prije nego što povede momčad na gostovanje u Pulu trener Bijelo-plavih će proslaviti 50. rođendan, a utakmica protiv Istre bit će mu stota prvenstvena u Prvoj HNL u kojoj će sjediti na klupi.

- Stotinu i druga kao treneru u HNL-u jer ja sve te utakmice brojim kao svoje iako me nije bilo na klupi, jednu zbog kazne, a drugu zbog operacije... A umjesto rođendanske torte želim pobjedu i tri boda iz Pule - dao je Bjelica signal svojim igračima koji poklon bi ga najviše razveselio.

Pobjedom protiv Rijeke Osijek je nastavio najbolji ulazak u sezonu otkako je Prve HNL, od mogućih 15 Bijelo-plavi su osvojili 13 bodova, a taj niz ne žele prekinuti. Izuzev Topčagića i Jurčevića koji još nisu zaliječili ozljede nema izostanaka pa u odnosu na prošlu prvenstvenu utakmicu neće biti velikih korekcija u momčadi.

- Nema potrebe za velikim promjenama, možda će biti jedna ili dvije, ali ne više od toga. Imam 22 spremna igrača plus vratare, imam luksuz izbora na svim pozicijama i jako sam sretan zbog toga. Istra je na početku imala sjajnu pobjedu protiv Dragovoljca, potom nanizala nekoliko poraza, ali ima dovoljno kvalitete da ugrozi svaku momčad u Prvoj HNL - najavio je Bjelica.

Trener Osijeka je u uvodnih pet prvenstvenih kola ove sezone koristio čak 25 igrača. Naravno, bila je to posljedica ludog ritma u kojem je njegova momčad u 30 dana odigrala čak devet utakmica. Nakon završetka europske avanture očekuje se ipak standardizacija momčadi.

- Ispadanjem iz Europe neće biti rotacija kao što bi bilo da smo ostali u Europi ili igrali grupnu fazu Konferencijske lige. Gledamo još trojicu - četvoricu igrača koji nisu u prvom planu dati na posudbu kako bi stekli iskustvo i dobili potrebne minute. Imat ćemo sigurno standardniju momčad nego što bi imali da smo igrali Europu ove jeseni, ali naravno kako se svako može nametnuti. Mi smo u pet kola pružili šansu više od 20 igrača koji su pokazali kako mogu igrati na visokoj razini i kako s njima možemo pobjeđivati - veli trener Osijeka.

Nakon mjesec dana napornog tempa momčad je napokon uhvatila zraka, a na treninzima igrači "lete" po terenu. Drugačije zapravo i ne mogu jer samo tako se mogu izboriti za minute u utakmici. A konkurencija je strašna, na svakoj poziciji su barem po dvojica jednako kvalitetnih igrača.

- Iskreno, momčad je zaista sjajno radi čitav tjedan. Kada ih gledam baš se vidi kolika je želja kod svih, svi se žele nametnuti i biti u kadru 20 igrača, svi žele biti u najboljih 11. Naravno da sad to postaje teška misija za svakog od njih jer na svakoj poziciji imamo po imamo nekoliko kvalitetna riješenja, po dva na bekovskim pozicijama, šest stopera, sedam-osam u veznom redu, petoricu napadača... Velika je konkurencija, osjeća se osvježenje u odnosu na one treninge kada smo imali onaj ubitačni ritam - prenosi Bjelica svoje utiske.

Momčad se brzo oporavila od rane eliminacije u Europi i spremna je za nove izazove.

- Ovo ispadanje iz Europe možda ima i neke dobre strane, sada se možemo bolje pripremati za utakmice, a naš fokus je apsolutno na Prvoj HNL i Kupu - poručio je Bjelica.

Osijek ove sezone ima tek jednog igrača na posudbi u nekom od konkurenata u Prvoj HNL i to baš u Istri. Međutim, mladi napadač od kojeg se u budućnosti puno očekuje Dion Drena Beljo zasad se u privremenom klubu nije nametnuo u mjeri u kojoj je možda bilo očekivano. Dobio je priliku u tri utakmice u kojima je skupio ukupno 57 minuta.

- Na njemu je da se nametne. Puno igrača kad je kod kuće su u komfornoj zoni, ali kada odeš u drugi klub moraš pokazati kako si bolji od domaćih igrača. Na njemu je da se pokaže, a ako on ne bude u stanju to napraviti u Istri onda je to signal i za nas da mu pomognemo. Sve je na njemu, on se za minute mora izboriti svojim radom, svojim asistencijama, svojim golovima. On kvalitete za to sigurno ima. Ali odigrano je tek pet kola i ne treba dramatizirati oko toga - zaključio je trener Osijeka.

Naša pobjeda protiv Rijeke nema mrlje

Trener Osijeka osvrnuo se na polemike koje su dovele u pitanje trijumf Osijeka protiv Rijeke. Riječ je, naravno, o golu Abassa koji je, pokazalo se, opravdano poništen.

- Poslije utakmice je bilo dosta polemike pa su velikim slovima pisane stvari koje nam nisu išle u korist, a one istinite ili nisu napisane ili su pisane jako malim slovima. Ali fakt i činjenica je da u toj utakmici nitko nije bio oštećen. Pomoćni sudac je donio ispravnu odluku, što je potvrdio šef sudaca Bruno Marić - rekao je Bjelica.

Zasmetalo ga je, naravno, neisticanje kako je zaleđe nogometaša Rijeke prethodilo pogotku već se u prvi plan gurala pogreška u crtanju linije prilikom VAR provjere.

- Marićeva isprika Rijeci na puno medija ispala je kao isprika zbog neke greške. Greška je bila samo u crtanju linije, što je u nadležnosti tehničara, a ne suca ili Brune Marića. No odluka je bila ispravna i to je važno spomenuti. Ako trebam to spomenuti deset puta, onda mogu to spomenuti deset puta jer deset puta izgovorena laž postaje istina. A istina je da je donesena ispravna odluka i da nema nikakve mrlje na našoj pobjedi protiv Rijeke kojoj želim sve najbolje u njenoj borbi da se plasira u Konferencijsku ligu - poručio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:51