Drago Sopta/CROPIX
SLAVEN BILIĆ

'Desna strana je bila odlična, samo da je Srnu služio centaršut. Dudu? Napreduje!'

'Nedostajao sam nam je samo gol, sve ostalo je bilo kako smo htjeli! Mogu slobodno reći da smo bili bolji i bliži pobjedi protiv vrlo dobre irske reprezentacije'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. kolovoz 2011. 11:03

Vidjelo se na njemu da je zadovoljan učinkom u Dublinu. Slaven Bilić u prvoj je rečenici sažeo opći dojam.

- Nedostajao sam nam je samo gol, sve ostalo je bilo kako smo htjeli! Mogu slobodno reći da smo bili bolji i bliži pobjedi protiv vrlo dobre irske reprezentacije. Oni su, da ne zaboravimo, u posljednjim 7 utakmica 6 puta slavili, dakle vrlo su ozbiljan takmac. U odličnom ambijentu, gdje je nedostajalo tek malo više ljudi na prekrasnom stadionu, odigrala se solidna utakmica u kojoj je angažman igrača, iako nije bila natjecateljska partija, bio na visokoj razini.

Srna je vraćen naprijed, Ćorluka na bok, ocjena?

- Mislim da smo po desnoj strani izvanredno djelovali, bili opasni i vrlo čvrsti. Ono što me nije zadovoljilo je centaršut, pogotovo što je Srna jedan od najjačih po tom pitanju u Europi.

Na pitanje o Eduardu Bilić je dao zanimljiv odgovor.

- Rekao sam i njemu da on nije još onaj Eduardo iz prvog kvalifikacijskog ciklusa, ali isto tako je točno da je vidljivo kako napreduje u igri. Zadovoljan sam njegovim doprinosom kombinatorici, puno je pomagao Kranjčaru i Modriću stvarajući kao šponda trokut koji je za protivnike uvijek problematičan u obrani gola. Eduardo napreduje, to je vidljivo.

Očito je dakle da je Bilić pozitivno zaključio akciju koja je krenula negativnim ritmom okupljanja.

- Bilo je dobro za ovaj dio sezone, i kada znamo da igrači tek hvataju ritam igranja, možemo pozitivno gledati prema rujanskim obavezama."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:31