SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
POSAO NA MAKSIMIRU

Detalji Dinamovog posla u Italiji: Dio novca odmah sjeda na račun, a mogla bi stići i još bogatija cifra

Slovenski reprezentativac nastavlja karijeru u zemlji europskih nogometnih prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2021. 10:16

Priča je završena, Petar Stojanović je od jučer novi igrača Empolija, člana Serie A. Slovenski reprezentativac nastavlja karijeru u zemlji europskih nogometnih prvaka. Radi se o jednogodišnjoj posudbi s pravom otkupa. Kod potpisivanja ugovora o posudbi uglavljen je članak po kojem Empoli obvezno otkupljuje Stojanovića od Dinama ako izbori ostanak u Serie A. Modri će na temelju jednogodišnje posudbe zaraditi 340 tisuća eura, a ako Empoli otkupi njegov ugovor, onda stiže mnogo bogatija cifra, talijanski klub će tada u maksimirsku blagajnu dodatnih milijun i 360 tisuća eura jer je vrijednost ukupnog transfera 1,7 milijun eura.

Jedan od dugovječnih

Tako je, eto, otišao uz Ademija najdugovječniji igrač Modrih, koji je u plavi klub stigao u veljači 2016. godine iz Maribora. Još se živo sjećamo tog dolaska Stojanovića u plavi dom, zbog njegovog automobila koji je dovezao iz Maribora. Kad se pojavio na maksimirskom stadionu, njegov automobil izazvao je veliko zanimanje. Nije bila riječ o nekom “bijesnom” Audiju, ali bio je neobičan zbog boje. Bio je crn, ali bez sjaja, nije to bila čak ni obična mat boja, već je izgledalo kao da je automobil presvučen baršunom. I bilo je mnogo onih koji su ga željeli dodirnuti.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Da, izazvao je veliko zanimanje. Sviđalo mi se, želio sam da bude takav, ali nisam mislio da će izazvati takvo zanimanje. Imao sam ga i u Sloveniji i nije bilo tako strašno. Bilo je šala da se takva boja ne može prati, da se auto izvana čisti usisavačem, pa je bilo i pitanja što kad golub na njemu obavi nuždu - s velikim osmjehom na licu kazao nam je tada Stojanović.

Koliko je Stojanović bio zapravo bitna figura u Dinamu pokazat će podatak da je na četvrtom mjestu po broju odigranih europskih utakmica za Dinamo. Odigrao ih je čak 48, ispred njega su samo Ademi, Sammir i Badelj, a to četvrto mjesto dijeli sa sadašnjim članom stručnog stožera Mihaelom Mikićem i Edinom Mujčinom. Prvu europsku utakmicu za Modre odigrao je 12. srpnja 2016. godine, u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Vardara u Skoplju. Posljednju je odigrao protiv Valura u Reykjaviku...

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Najbolja europska sezona bila mu je ona 2018./19. kad je pod paskom Nenada Bjelice odigrao čak 15 Dinamovih europskih ogleda, bio je praktički nezamjenjiv, bila su to najbolja Stojanovićeva izdanja u plavom dresu. Nažalost, u toj posljednjoj Dinamovoj europskoj utakmici te njegove najbolje sezone, protiv Benfice u Lisabonu dobio je dva žuta kartona, te su Modri s igračem manje poraženi s 3:0 u osmini finala Europske lige i ispali iz daljnjeg natjecanja. U HNL-u je za Modre odigrao 121 utakmicu. S Dinamom je osvojio pet naslova prvaka Hrvatske, te nadodao još tri trofeja u Kupu.

Oproštaj s Plavima

Stojanović je liječnički pregled prije potpisivanja ugovora s Empolijem odradio u Italiji, a u klubu su mu ponudili da odmah ostane sa svojim novim klupskim kolegama. Međutim, slovenski je reprezentativac inzistirao da se vrati u Zagreb, želio je jučer pogledati utakmicu Dinama i Omonije, te se oprostiti sa svojim kolegama iz plave svlačionice. Danas izjutra u šest sati krenuo je na Čizmu u novi izazov svoje karijere. Pripreme Empolija već su startale, a sa svojim novim klubom će 2. kolovoza krenuti na završnu “glazuru” u Austriju, u Innsbruck.

POSAO S EMPOLIJEM

340.000 eura - novac je koji će Empoli isplatiti Dinamu za jednogodišnju posudbu slovenskog nogometnog reprezentativca
1.360.000 eura - novac je koji će Empoli dodatno isplatiti Dinamu ukoliko želi otkupiti ugovor slovenskog reprezentativca
1.700.000 eura - novac je koji će Empoli ukupno isplatiti Dinamu za jednogodišnju posudbu i otkup slovenskog reprezentativca

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:26