Zagreb, 071110.Stadion u Maksimiru.Utakmica prve Hrvatske nogometne lige izmedju Dinama i Zadra.Na slici: Trener Dinama Vahid Halilhodzic.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX
SAMMIR NEĆE IGRATI

Dinamo bez najveće uzdanice protiv HD-a; Halilhodžić: Neće nam biti lako u Kranjčevićevoj

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 19. studeni 2010. 15:45

ZAGREB - Ozljede i bolesti zahvatile su i Dinamo! Uoči subotnjeg prvenstvenog gostovanja u Kranjčevićevoj (16.00) kod Hrvatskog dragovoljca izvan plavog stroja su Sammir, Rukavina, Cufré, Vrsaljko, Etto i Dodo, a Morales se nije u zadanom roku vratio iz Čilea.

Vahid Halilhodžić najavio je popunjavanje kadra mladima, izgledan je, dakle, debi Matea Kovačića, no prevladava zabrinutost zbog problema s najboljim igračem.

- Sammir će nam nedostajati više utakmica. Koliko? U ovom trenutku ne znamo i to nas zabrinjava, ne možemo tvrditi da će biti spreman do Villarreala. Ozlijedio je mišić koji se rijetko ozlijeđuje, koji imaju samo Brazilci i pogotovo Brazilke, plesačice sambe, a koji se nalazi na hvatištu bedrene kosti - kazao je Dinamov trener, dodavši u svome stilu:

- U Splitu je plesao, vidjeli ste kako su nas lijepo dočekali.

RNK Split je za ‘glazbu’ koja se u Parku mladeži čula, a nije bila samba, kažnjen sa 70.000 kuna i to više nije Vahin i Dinamov problem, a Sammirova sudbina je u rukama klupskih liječnika na čelu s dr. Šojatom. Saznali smo da se srećom ne radi o rupturi, nego o jačem istegnuću takozvanog sjednog mišića, koji će biti izliječen do 2. prosinca.

Ostali izostanci ipak su lakše pridode. Cufré trpi posljedice zamora materijala, 11 utakmica zaredom po 90 minuta, Vrsaljko će uganuti gležanj sanirati do Rijeke 27. studenoga. Etto bi HD ionako propustio zbog tri javne opomene, no virozan je, kao i Rukavina, dok Dodu, koji ionako nije nastupio od 11. rujna, muče zubi pa već dva dana uopće ne trenira.

Način na koji je Vaha objavio da se Morales nije na vrijeme vratio iz Čilea, iako je rok za prekooceanske letove 48 sati, a to do petka u podne nije isteklo, sugerira novi ‘slučaj’...

- Pedro mi se nije javio, a zna dokad je morao doći. Tražio je dan više za povratak zbog privatnih obveza, ali nije dobio dopuštenje za zakašnjenje. Zna se što slijedi - najavio je Vaha, prekinuvši nadovezujuće pitanje klupskom glasnogovorniku:

- Kazna za to je u mojoj nadležnosti!

Kao i u slučaju tučnjave Rukavine i Ademija, Vahi će i ova povreda discipline dobro doći kao dodatna mobilizacija. Iako su ‘dragovoljci’ zadnji na ljestvici na pola prvenstva, Dinamo ih je u 1. kolu u Maksimiru slomio teže nego sugerira krajnjih 4-1...

- Ne slažem se s razmišljanjima da su se oni predali, ne bi se onako trudili i veselili nakon pobjede nad Zagrebom. Očekujem nimalo laku utakmicu na teškom terenu za igru i iznimno motivirane naše bivše juniore u njihovim redovima.

Vahu ipak više od sljedećeg suparnika brinu ne samo teški klimatski, a posljedično i terenski uvjeti, nego i treninzi “u blatu do koljena”.

- Dosad smo bili pošteđeni ozljeda, no mišićni sustav nogometaša je osjetljiv, čak i uz najveću pozornost kod zagrijavanja i odmaranja može doći do oštećenja. U posljednjim nadmetanjima dinamičnost naše igre odavala je zamor, fizički i psihički. Kišni je period, a čeka nas još sedam utakmica do 15. prosinca, morat ću angažirati cijeli kadar, uključujući i najmlađe, kako bih održao formu u tom razdoblju kad se odlučuje cijela sezona. No, neću više kukati, žar i entuzijazam na treninzima pune me optimizmom i pronaći ću rješenje i za ove probleme - poručio je Halilhodžić.

Podsjećamo, ‘plave’ već u utorak čeka domaći kup-ogled s Osijekom, a potom slijede Kantrida i Villarreal, Varaždin doma, uzvrat u Gradskom vrtu i kao klimaks - PAOK.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:03