RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TOTALNA DOMINACIJA

Dinamo bi ove sezone Hajduku mogao nanijeti povijesni udarac, a evo kakvi bi Modri mogli istrčati u Kupu

Hajduk sad barem ima priliku Dinamu otežati put do naslova i spriječiti taj potpuni neuspjeh...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2021. 10:20

Znate onu frazu da je derbi uvijek derbi, bez obzira na stanje na ljestvici, na trenutni odnos kvalitete dviju momčadi, da su to utakmice u kojima je uvijek sve moguće. To vrijedi i za dvoboje Dinama i Hajduka. Bijeli su zadnjih godina znali pobjeđivati Modre, iako su i bodovno i kvalitetom bili daleko iza njih. Pogotovo su uspješni bili u Maksimiru.

Međutim, ove su sezone izgubili sva tri dosadašnja derbija, k tome, u svakoj su od tih utakmica izgubili sasvim zasluženo, Dinamo je uvijek bio kvalitetniji, bolji i zasluženo trijumfirao. Međutim, nedjeljni poraz izazvao je kod Hajdukovih navijača dodatan osjećaj nemoći, mnogi su komentari išli u smjeru kako su Bijeli u Maksimiru pali od Dinama koji se nije pošteno niti oznojio. Damir Krznar imao je čak i luksuz odmarati Mislava Oršića, na poluvremenu zamijeniti Lovru Majera, dao je poštedu i Kevinu Theophileu...

Najpotresniji dojam

Iako su Splićani imali neke prilike, šansu da zakompliciraju utakmicu, generalni je dojam da je Dinamo pobijedio lakše nego što je itko očekivao. Već tamo oko 70. minute, grubo zvuči, mogao je Dinamov trener pripremati utakmicu s Goricom. Bruno Petković u drugom je dijelu utakmice znao lijepo i odmoriti, odigrati u nižoj brzini, čak i takav bio je težak zadatak za Hajdukovu obranu. Stvarno se to rijetko viđa, Dinamo je nakon 45 minuta derbija bio toliko komotan da može razmišljati o - Gorici.

- Prvim golom smo ih otvorili, drugim dokrajčili. U drugom poluvremenu malo smo smanjili gas, doduše, Hajduk je uzeo više nego smo mu htjeli ponuditi - rekao je Damir Krznar nakon utakmice i time dobro oslikao zaključak derbija.

Jednostavno, Dinamo je iskoristio Hajdukove pogreške i mogao si dopustiti da u nastavku i ne igra punom snagom, a da opet kontrolira utakmicu. Dojam je, ukratko, da su Modri igrali upravo onoliko koliko im treba, a baš je takav dojam za svakog navijača, u ovom slučaju Hajdukovog, najpotresniji.

Hajduk i Dinamo sastat će se još jednom ove sezone, na Poljudu 5. svibnja. Od sezone 2013./14., otkad se igra Liga 10, Dinamo nikad nije pobijedio Bijele u sva četiri derbija! Ako ništa, Hajduk je znao izvući barem jedan remi, prošle sezone, recimo, Hajduk je imao bolji međusobni skor, dvaput je slavio, jednom smo vidjeli remi i samo jednom je pobijedio Dinamo. Hoćemo li ovog puta svjedočiti povijesnom nizu? Bio bi dodatan udarac za Splićane, sigurno.

Otežati put Modrima

Međutim, kao njihovo svjetlo na kraju tunela ukazuje se juniorska momčad. Hajduk je prvi, ispred Dinama, naslov je vrlo blizu, a Stipe Biuk, jedan od simbola Hajdukove budućnosti, u Maksimiru je bio najbolji pojedinac Bijelih. Možda i kao naznaka da slijede derbiji s manje frustracija i više uspjeha, ali sadašnjost je bila “oštra” prema Hajduku. Dinamo je pobijedio lagano, s “rotirajućom” momčadi. I barem zadnjih pola sata s mislima na Goricu!

Hajduk sad barem ima priliku Dinamu otežati put do naslova i spriječiti taj potpuni neuspjeh, da izgubi sva četiri derbija u sezoni...

ONI SU STARTALI PROTIV HAJDUKA U NEDJELJU

Damir Krznar odlučio je odmoriti nekoliko igrača, prije svih Mislava Oršića, koji rijetko ne počinje ovakve derbije. Uz njega od nominalnih 11 nije bilo ni Theophilea, Ristovskog i Jakića. Majer je izišao na poluvremenu.

ONI BI MOGLI STARTATI PROTIV GORICE U SRIJEDU

Očekujemo najboljih, “papirnatih” 11, jer u Kupu nema popravka, a Modri žele uzeti i taj trofej. Onda bismo nekoliko promjena opet mogli gledati u HNL-dvoboju u Koprivnici.

image
SN

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:54