Drago Sopta / Cropix
TKO ŽELI U MAKSIMIR

Dinamo čeka najsiromašniji prijelazni rok - samo dolazak Tomasova spašava ljeto

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2012. 16:47

Ako ne dođe Marin Tomasov, bit će to jedan od najtanjih ljetnih Dinamovih prijelaznih rokova uopće kad se radi o dovođenju igrača. Može se dogoditi da na koncu u plavu svlačionicu stigne samo jedan igrač, stoper Ante Puljić iz Lokomotive! Istina, trener Ante Čačić želi i Ivana Peku, ali taj napadač iz 'sestrinskog kluba’ je operirao trbušni zid, pa je pitanje hoće li biti spreman za početak sljedeće sezone i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Kad smo kod dolazaka, vratili smo se u 2007. godinu. Tada su u Dinamo stigli vratar Koch, Mandžukić, Vrdoljak, Guela, Balaban i Šokot.

Kao što možete primijetiti, bio je to bombastični ljetni prijelazni rok. Kasnije se pokazalo da je Mandžukić bio pun pogodak, njegov transfer u Wolfsburg donio je hrpu novca u klupsku blagajnu, a prodao se i Vrdoljak.

Godinu dana kasnije na ljeto u modru svlačionicu stižu Butina, Hrgović, Lovren, Ibanez, Tomić, Morales, Suarez i Jozić.

Opet ljeto u kojem je Dinamo doveo mnogo igrača, a najvažniji je svakako bio povratak Lovrena iz Zaprešića, mladić je postao hrvatski reprezentativac i napravio je vrhunski transfer u Lyon.

Ljetni prijelazni rok 2009. godine Dinamu je donio Leandra Cufrea. Osim njega tog ljeta stigli su Papadopoulos, Glavina, a vratio se Carlos.

Tada stiže veliki val nogometaša - ljeto 2010. godine obilježava dolaske Kelave, Šimića, Tonela, Mesarića, Rukavine, Ademija, Beqiraja, Sylvestra, Sivonjića, Chage i vratara Skendera koji je bio bez kluba. Ako ste prebrojali, Dinamo je tog ljeta doveo cijelu momčad, čak 11 igrača! Bio je to po brojnosti dolazaka najjači modri prijelazni rok uopće.

Prošloga ljeta Dinamo je također bio u velikoj formi. U plave dvore stigli su Šimunić, Leko, Vida, Pokrivač, Krstanović, Puljić, Atta, Špehar i Dino Škvorc. Dakle, stigao je samo jedan manje nego godinu dana prije, znači prijelazni rok je 'dopuhao’ čak deset igrača. Od 2007. godine do danas, dakle u pet godina ljetni prijelazni rokovi su u Dinamo doveli 39 igrača!

Ta zlatna vremena, kad nije vladala kriza i kad se nije govorilo o recesiji, su prošla. Kao što vidite, ovoga ljeta najavljuje se zaista mršavi prijelazni rok. Opet se vraćamo na početak priče. Ukoliko ne dođe Tomasov, ljeto će ostati zapamćeno kao najslabiji Dinamov shoping nakon dugog niza godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:26