Martin Baturina
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
PROBLEMI UOČI DERBIJA

Dinamo desetkovan, evo tko se danima uigravao u Zagrebu, starta i velika 18-godišnja nada Modrih?

Trener Damir Krznar mora odlučiti koga će ubaciti u vatru ove subote na Rujevici
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. listopad 2021. 21:05

Dinamo je u zadnjih desetak dana izgubio svoje dvije vrlo važne karike, Mislava Oršića i Arijana Ademija. Njih sigurno neće biti u kadru za subotnji derbi s Rijekom. Otprije su ozlijeđeni i Bartol Franjić i Deni Jurić, sva četvorica bila bi, vjerojatno, na Rujevici starteri.

No ono što je dobra vijest za Damira Krznara kad je igrački kadar u pitanju, jest da je ipak i dobar dio ljudstva imao na raspolaganju u ovoj stanci, igrače koji su dio standardne momčadi. Tako su se u Zagrebu u zadnjih desetak dana osvježili i uigrali Theophile, Lauritsen, Leovac, Mišić, Petković, Čop, Tolić... Dobar dio tog društva, možda i sve njih, očekuje kao startere na Rujevici u subotu.


Kako će Krznar složiti udarnih 11 bez Arijana Ademija i Mislava Oršića, zasad je teško predvidjeti. Jer, još u srijedu pristizali su igrači iz svojih reprezentacija, neki odrađivali regeneracijski trening, neki možda i osjećali poneku posljedicu udarca. Tako da će tek u četvrtak imati Krznar jasnu sliku tko jest, a tko nije u kadru za derbi s Rijekom.

Više je opcija, više ideja, ali za očekivati je da će oni koji su trenirali u Zagrebu, mislimo na ove iz zadnje linije, biti u početnom sastavu. No, zadnja linija je ionako najmanji problem, vidjet ćemo kako će Krznar riješiti stvari u veznom redu i napadu.

Logično je umjesto Oršića, bez previše rošada očekivati Menala, pitanje je sad hoće li onda na desnoj strani biti Ivanušec ili će priliku dobiti Špikić? Dobar je u Nedeljancu bio Marko Tolić, je li se on u ovoj stanci uspio nametnuti Krznaru i uvjeriti ga da zaslužuje startne minute. Oni koji sigurno “pucaju” na važne uloge u sredini terena kad nema kapetana Ademija su Gojak i Bulat, sigurno se obojica nadaju da bi im se sad moglo otvoriti.

Mišić se čini sigurnim ‘pickom’ u sredini, tko će biti uz njega. Martin Baturina bio je u početnih 11 protiv Dragovoljca i Slavena Belupa, upisao u ta dva dvoboja tri asistencije, sigurno je i time istaknuo kandidaturu za još jednu ulogu startera. S obzirom da je bila reprezentativna stanka i da sigurno ima onih, osim Oršića, Franjića i Ademija, koji vuku neke lakše ozljede ili masnice od udaraca, moguće je da će Krznar neke i poštedjeti na Rujevici ili im dati manje minuta da bi bili spremni za Beč i utakmicu s Rapidom u Europskoj ligi.

Vjerujemo kako ni sam Krznar neće do petka, a možda čak i do subote, dana utakmice, prelomiti s kojom će momčadi istrčati na Rujevici, uglavnom, iako ima problema s ozljedama i kadrom, još uvijek ima u svlačionici dovoljno rješenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:32