DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IGRAČ ZA VIŠE POZICIJA

Dinamo dobio igrača kakav je nedostajao, a nije skup: Modri otkupljuju ugovor novog pojačanja na posudbi?

Riječ je o cca 1,5 milijuna eura, što Dinamo Portugalcima može i u ratama isplatiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. ožujak 2021. 17:08

U PAOK-u sam imao dobrih godinu i pol dana, igrao sam puno i onda se dogodila ta moja bolest. Operirao sam tumor testisa, ali to je sada iza mene - izjavio je zimus Josip Mišić na Dinamovim pripremama u Rovinju, dva i pol mjeseca nakon što je iz portugalskog Sportinga stigao u Maksimir na posudbu do kraja sezone s pravom otkupa.

Dugo ‘očijukanje’

Ono što se tada znalo jest da je Mišić odličan igrač, koji dugo nije igrao i koji je prošao kroz teško razdoblje, a ono što se nije znalo jest koliko će mu trebati da se vrati i hoće li se vratiti na staru razinu forme iz Rijeke ili PAOK-a, kad je također u nekoliko navrata Dinamo “očijukao” s njim.


- Samo da je zdravlja, bit ću ja opet pravi - poručio je tada Mišić.

Ono što je zadnjih tjedana očito, Josip Mišić napreduje, njegove igre na sve su višoj razini i malo-pomalo postaje ozbiljna opcija u razmišljanjima Damira Krznara. Protiv Varaždina je odigrao 64 minute, zabio je prekrasan gol, prvijenac u Dinamovom dresu. Onda je protiv Tottenhama ušao s klupe kao svježa snaga za produžetke i također korektno odradio svoju rolu, da bi protiv Gorice drugi put zaredom u tjedan dana bio starter, odigrao je svih 90 minuta, kao i nedavno protiv Slavena Belupa. Ali, ne samo da je u tjedan dana izdržao jaki ritam triju utakmica (doduše, samo ovu zadnju odigrao je čitavu), već je protiv Gorice i bio ponajbolji Dinamov igrač.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Pravovremen, racionalan, uvijek tamo gdje treba biti, sjajno je proigrao Petkovića na samom početku, pokazao da njegova forma rapidno raste. Naravno, još je to daleko od najboljih njegovih partija, no s obzirom da od ožujka prošle godine nije odigrao utakmicu više od devet mjeseci, da je prošao tešku situaciju, ovo što u zadnje vrijeme pruža na terenu pokazuje da bi mogao biti mogao biti pravi Dinamov “bingo”. Dosad je već upisao devet utakmica, ulazio je i protiv Krasnodara i Tottenhama, ukupno je na terenu proveo 354 minute. Premalo za konačne zaključke, ali definitivno pokazuje da bi se mogao vratiti na visoku razinu.

U Dinamu ne žure, nisu još odlučili hoće li otkupiti njegov ugovor od Sportinga, no, jasno, ako ovako nastavi, bude li iz utakmice u utakmicu bio sve bolji, Modri sigurno neće propustiti priliku da ga otkupe. Nije skup, riječ je navodno o cca 1,5 milijuna eura, što Dinamo Portugalcima i ne mora isplatiti odjednom već kroz nekoliko rata.

Baš je igrač kakav je nedostajao Damiru Krznaru, može pokriti više pozicija, rasteretiti, recimo, Ademija.


- Odgovaraju mi i šestica i osmica, mogu igrati na obje pozicije - kazao je po dolasku.


Reprezentativna stanka sigurno će mu dodatno pasati da još malo pojača fizičku spremu i da već u završnici sezone bude jaki adut.

Samo da mu je zdravlja...

Do kraja sezone imat će Mišić još dosta prilika, vjerojatno i više utakmica u prvom sastavu, a budu li izvedbe na jednakoj razini kao ova s Goricom, mogao bi si ubrzo rezervirati mjesto u Dinamu i iduće sezone. Bio bi takav Mišić sigurno veliko, pravo pojačanje. Samo da mu je zdravlja, da nema ozljeda i bolesti i na pravom je putu da na kraju sezone postane punopravni Dinamov igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 15:00