SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
MODRE KOMBINACIJE

Dinamo i Damir Krznar imaju plan u lovu na Europu! Evo kakva bi momčad mogla istrčati u 1. kolu HNL-a

‘Ciparski je prvak za svaki respekt, morat ćemo biti na većoj razini‘
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 15. srpanj 2021. 07:36

Valur je apsolviran s ukupnih 5-2, nakon ukidanja pravila „gola u gostima” ima više smisla naglašavati ukupni rezultat. Slijedi Omonia, sljedeća dva utorka, 20. srpnja u 20 sati u Zagrebu, 27. u 17 (18 po lokalnom) u Nikoziji, obje prenosi HNTV. No, prije toga start HNL-a, Slaven Belupo u Maksimiru u petak (18.55, Arenasport 3).

Najvažnija vijest po povratku plave ekspedicije s Islanda je da se nitko na umjetnoj travi nije ozlijedio, doduše, ovo pišemo prije večernjeg treninga na Hitrec-Kacianu. Igrali su svi reprezentativci, vjerojatno će dobiti poštedu protiv Koprivničana, a trener "modrih" Damir Krznar najavio je kombiniranu postavu, većinu prvotimaca iz Reykjavika će odmoriti i osvježiti za utorak.

- Omonia je puno ozbiljniji suparnik, vrlo neugodna momčad koja je lani igrala u skupini Europske lige. Ciparski je prvak za svaki respekt, morat ćemo biti na većoj razini nego protiv Islanđana da bismo prošli, a očekujemo prolaz – naglasio je Krznar.

Nije želio strateg hrvatskog prvaka "tražiti dlaku u jajetu" nakon uzvrata s inferiornim Valurom, koji je opet pogreškama "dinamovaca" bio stvorio neke prilike, ali ih ovaj put nije realizirao. Omonia je momčad sastavljena od iskusnih "legionara", među kojima nam je najpoznatiji češki lijevi bek Jan Lecjaks. U kadru od 29 igrača koje vodi Norvežanin Henning Berg, nekadašnji branič Manchester Uniteda, ima 14 stranaca i 12 A-reprezentativaca, no prosjek starosti prve 11-orice je točno 31,0.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Klub je to čije ime u slobodnom prijevodu znači "Sloga", 21 put prvak Cipra, 14 puta osvajač kupa, a prošle sezone je u skupini Europske lige završila posljednja sa četiri boda u konkurenciji PSV Eindhovena, Granade i PAOK-a. Sva četiri boda osvojila je, hm, protiv „braće Grka” (2-1, 1-1). No, intrigantniji su podaci da su Ciprani u 3. pretkolu Lige prvaka nakon boljeg izvođenja 11-eraca izbacili beogradsku Crvenu zvezdu, da bi u play-offu ispali od pirejskih Grka (Olympiacos), tada se, podsjećamo, igrao po jedan dvoboj na putu do skupina. Otišlo je otad pet igrača, došlo sedam novih, tri-četiri su nova prvotimca, kako je to već uobičajeno na Cipru...

Što se, pak, Dinama tiče, protiv Koprivničana očekujemo debi Ivana Nevistića na vratima, mogao bi Krznar postaviti potpuno novih početnih 11, primjerice: Ristovski, Šutalo, Perić, Štefulj - Franjić - Kastrati, Tolić, Mišić, Menalo - Gavranović. Kasnije bi ušli Bulat, Špikić, povratnici Čop i Gojak...

Što se, pak, Ćuže tiče, vjerojatnije je da se vrati Igoru Jovićeviću u Ukrajinu (Dnjipro-1), a ne u Pulu. Niko Janković (19) posuđen je Gorici. Dodajmo i da se Livaković vratio s odmora još u nedjelju i također priključio treninzima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 08:09