GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
OČEKUJU SE PROMJENE U SASTAVU

Dinamo i Mamić nakon Rijeke idu po ‘iskupljenje‘ u Veliku Goricu: ‘Moramo popraviti realizaciju‘

Prvih pet utakmica u 2021. godini, sve u Zagrebu i(li) okolici, što ipak olakšava posao Modrima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2021. 15:19

Sjećamo se dobro utakmice s Goricom u Maksimiru odigrane 17. listopada prošle godine, bila je to, uz ovu utakmicu s Rijekom, jedna od najboljih utakmica koje smo u prošloj kalendarskoj godini vidjeli na tom stadionu. Dinamo je dvama golovima Gavranovića poveo 2:0, toliko je bilo i na poluvremenu. Onda je Zoran Mamić u nastavku promijenio formaciju, zaigrao s trojicom igrača u zadnjoj liniji, eksperiment nije uspio i Gorica je već u 50. minuti imala 2:2. Vratio je tada Mamić opet formaciju s četvoricom u zadnjem redu, Dinamo je ponovno zaigrao, a Mario Gavranović zabio i treći gol. Hat-trick za pobjedu!

Kako će Dinamo izgledati u Velikoj Gorici, hoće li Zoran Mamić mijenjati momčad u odnosu na utakmicu s Rijekom? Vjerojatno, ne po kazni, već možda ima neku novu ideju, uostalom Mamić rijetko u dvije utakmice zaredom na travnjak šalje isti sastav. Mario Gavranović bio je protiv Rijeke na klupi, možda sad krene od prve minute, pa Bruno Petković završi na klupi? Vidjet ćemo što će učiniti, uglavnom neku pobjedničku formulu mora pronaći.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Čeka nas utakmica protiv dobrog i vrlo kvalitetnog protivnika, koji posebno dobro igra kod kuće u Velikoj Gorici i tamo je pobijedio mnogo utakmica i bio uvjerljiv - hvali Goričane Mamić, potvrdivši da je pobjeda jedino po što Dinamo ide u Veliku Goricu.

- Nakon utakmice s Rijekom, ali i isto kao i uvijek, želimo pobijediti, pružiti dobru igru. Moramo popraviti realizaciju, to nije štimalo u prvoj utakmici. Moramo uložiti i još više energije i neće biti problema.

Gorica je u zimskoj stanci promijenila trenera, koliko to otežava posao Dinamu, odnosno, koliko se Gorica promijenila u tom periodu, od završetka prvog dijela sezone?

- Pa, igralo je protiv Istre 99 posto igrača koji su bili tu i u prvom dijelu sezone pa nema neke velike promjene. Vjerojatno Siniša (Oreščanin, nap. a.) ima neke druge taktičke zahtjeve, no to ne ide preko noći. U svakom slučaju, očekujemo Goricu kao i uvijek, čvrstu, agresivnu, opasnu na krilima, iz centaršuta. To su njihove kvalitete - kazao je Mamić.

Nakon utakmice s Velikom Goricom koja je, praktički, također Zagreb, Modre čekaju još tri utakmice zaredom u Zagrebu; Hajduk, Šibenik, Lokomotiva. Prvih pet utakmica u 2021. godini, sve u Zagrebu i(li) okolici, što ipak olakšava posao Modrima, u ionako malo vremena između utakmica ne moraju trošiti jedan dan na put.

Linker
13. kolovoz 2022 11:07