MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NEMA OTKAZIVANJA

Dinamo i Rijeka okršaj za jedan trofej čekaju već godinu i pol dana: ‘Igrat će se, samo tko zna kada...‘

Povjerenik HNL-a Josip Brezni rekao je i kada će se prekinuti sljedeća sezona zbog SP-a u Kataru
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. prosinac 2021. 07:00

Utakmica hrvatskog Superkupa za 2020. godinu, Dinamo – Rijeka, trebala je biti odigrana tjedan dana prije početka sezone 2020./21., međutim gotovo godinu i pol dana kasnije, taj dvoboj još uvijek nije održan.

Pandemija koronavirusa posve je poremetila lanjski kalendar natjecanja, a ni ove sezone nije se mogao pronaći termin za odigravanje spomenute utakmice. Hoće li uopće, i kada, biti odigrana? Odgovor je ponudio Povjerenik za natjecanje Prve HNL, Josip Brezni:

- Vjerujem da će se ta utakmica odigrati, ipak je riječ o borbi za trofej. Nitko, uostalom, nije spominjao otkazivanje utakmice. Međutim, teško je sad reći kad će se igrati, budući da Dinamo ima previše obveza da bismo termin igranja tog Superkupa mogli negdje ubaciti. Zasad nema slobodnog datuma, ruke su nam, na žalost, vezane i moramo pričekati da se otvori neki slobodni termin – rekao je Brezni i nastavio:

- Podsjetit ću da se ta utakmica, nakon ljetne odgode, trebala odigrati u siječnju ove godine, ali bilo je dosta odgođenih utakmica, a jedna od njih baš je bila i Rijeka – Dinamo, pa smo taj termin Superkupa pretvorili u termin odigravanja odgođene prvenstvene utakmice i Superkup je opet bio prolongiran.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

A kakva je situacija s ovosezonskim kalendarom natjecanja? Ide li sve prema zacrtanom planu?

- Ove će se jeseni odigrati još dvije zaostale utakmice, 8. prosinca na rasporedu je dvoboj Rijeke i Osijeka, a sedam dana kasnije Istra će biti domaćin Dinamu. I onda će nam, za proljetni dio natjecanja, ostati samo jedna odgođena jesenska utakmica, okršaj Hajduka i Dinama u Splitu.

Hoće li derbi biti na rasporedu početkom sljedeće godine, možda čak i uoči nastavka sezone?

- Ne, sigurno ne. Termin odigravanja ovisit će o Dinamovim proljetnim rezultatima u Europi. Prema propozicijama natjecanja, ta se utakmica mora odigrati najkasnije uoči dva posljednja kola Prve HNL. Dakle, tijekom proljetne sezone, kad se pronađe prvi slobodni termin.

Istaknimo da se već radi kalendar natjecanja za sezonu 2022./23., koji će biti kudikamo drukčiji od dosadašnjih. U prosincu sljedeće godine, naime, na rasporedu je SP u Kataru, pa će prvenstvo krajem jeseni biti prekinuto...

- Prekid će biti početkom studenoga, 5. ili 12. studenoga, sve ovisi o odluci FIFA-a. A natjecanje će se nastaviti 21. siječnja 2023. godine – rekao je Brezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:36