Vladimir Dugandžić/Cropix
FALI AGRESIVNOSTI

Dinamo ima jedinstven problem u HR: 'Kako da radimo prekršaje kad 79 posto utakmice držimo loptu?'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. ožujak 2016. 15:07

Neki idealan proljetni plan za Dinamo bio je što prije napraviti komotnu razliku u odnosu na Rijeku kako bi priliku dobili igrači iz drugog plana, ponajprije juniori poput Brekala, Sose, Solde, Fintića… Međutim, poraz u derbiju nije ostavio tragove na Rijeci koja je povezala dvije pobjede i na najbolji način zaboravila maksimirski debakl. To govori o mentalnoj snazi Kekove momčadi ali i o kvaliteti ostatka lige u odnosu na Dinamo i Rijeku.

U nedjelju HNL meni 'modrima' nudi 'farmaceute' na Maksimiru.

- Napokon na dobrom travnjaku – otelo se Zoranu Mamiću, svjesnom kako po kaljužama domaće lige ne može doći do izražaja tehnička potkovanost njegovih igrača a što ih lako može dovesti u probleme.

- Zbog boljeg terena očekujem da izvedba mojih igrača bude kvalitetnija nego u Puli. Osim toga, s druge strane je protivnik koji je u prošlom kolu odigrao odličnu utakmicu protiv Zagreba. Belupo je u stanju svima napraviti probleme pa tako i nama. No, jasno je kako želimo održavati distancu u odnosu na konkurenciju, eventualno i povećati prednost – najavio je Mamić dvoboj u Maksimiru (nedjelja, 15 sati). U odnosu na Pulu, nema Antolića i Sigalija koji odrađuju kartone, vraća se Ante Ćorić, od prve minute će u vatru Taravel dok će minutažu svakako dobiti Angelo Henriquez.

- Iz Portugala nam se vratio Gonçalo čiji oporavak napreduje jako dobro – otkrio je trener Dinama koji se dotakao i Juniora Fernandesa. Podsjetimo, nezadovoljan njegovom izvedbom, Mamić je u Puli izvadio napadača iz igre poslavši mu jasnu poruku.

- Da li je shvatio? To morate pitati njega. Ne znam što mu je u glavi. Netko na kritiku reagiralo dobro, netko loše. U njegovom je interesu, ali i svih nas da to prihvati. Ako ne bude dobar, neće igrati - jasna je poruka Zorana Mamića kojom je zaključio poglavlje najave utakmice s Belupom. U nastavku se dotakao manjka agresivnosti njegove momčadi a što se najbolje manifestiralo broju prekršaja protiv Splita i Istre koji je bio debelo ispod prosjeka. Doduše, to se može opravdati i velikim posjedom lopte…

- Možemo biti agresivniji, ali problem je u posjedu. Evo, protiv Splita smo u prvom poluvremenu imali 79 posto loptu u svojim nogama. Kako da onda radimo prekršaje? Isto tako, u odnosu na lanjsku sezonu nemamo Čopa, Ademija i Brozovića koji su pljenili agresijom – objasnio je Mamić koji nije mogao izbjeći pitanje o infrastrukturi u HNL-u. U ovom kolu je odgođena utakmica u Zaprešiću. Inter ima najveći problem s travnjakom. Onaj u Puli je očajan, oni u Koprivnici i Osijeku idu ruku pod ruku s njime. Potom Park Mladeži... Možda je ipak trebalo inzistirati na novim travnjacima umjesto na brojačima i reflektorima.

- Mi koji radimo u nogometu smo očito pogriješili s takvim odlukama jer bi bilo prihvatljivije da inzistiramo na boljim podlogama. No, travnjaci imaju svoju cijenu. Kvalitetan teren košta 5, 6 milijuna kuna. Ovaj naš s grijanjem koštao je milijun eura a to ipak nije mala stavka u budžetima naših prvoligaša – zaključio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 10:07