RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NE ODLAZI SAMO MAJER?

Dinamo ima rješenje: Danac od 2,5 milijuna eura želi doći, a nakon Šerifa stiže i ponuda za Vatrenog?

Što smjera prvak Hrvatske u smiraj aktualnog ljetnog prijelaznog roka...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 13:23

Hoće li Dinamo na koncu imati danski stoperski par? Hoće li se Rasmusu Lauritsenu priključiti Erik Sviatchenko (29)? Taj igrač Midtjyllanda zapeo je za oko maksimirskom klubu i moguće jest da na koncu i završi u plavom dresu. Radi se o kapetanu Midtjyllanda, igrao je u Celticu, radi se o iskusnom igraču.

Naše informacije govore da Sviatchenko želi doći u Dinamo, da tu nema nikakvih problema, ali transferu nogu podmeće danski klub koji ga ovog trenutka ne želi pustiti za 2,5 milijuna eura koliko za sada nudi maksimirsko društvo. Kad pogledate Transfermarkt onda vidite da ga cijeni na 2 milijuna eura, dakle Modri nude više od te cijene. No Danci očito žele uzeti više. Nećemo previše špekulirati oko tog mogućeg transfera, jer znate i sami kakve su obično transferne priče. Danas je na jelovniku jedno, a sutra nešto sasvim drugo. Nisu u plavom domu digli ruke niti od kapetana Vitessea Danilha Doekhija (23), bez obzira što je u ovom trenutku ozlijeđen.


Kad smo već kod mogućih transfera, stižu neke vijesti da bi na plavu adresu mogla nakon utakmice sa Šerifom stići ponuda za vatrenu “jedinicu” Dominika Livakovića. Ta informacija stiže iz menadžerskih izvora, a moguće jest da je blizu istini. Da nije, Modri bi već poslali na posudbu Ivana Nevistića, ovako čekaju rasplet s Livakovićem.


O transferu Lovre Majera u Rennes dosta ste čitali posljednjih dana, veznjak Modrih odmah drugi dan nakon utakmice sa Šerifom putuje u svoj novi klub gdje će biti i službeno predstavljen. Potpisat će ugovor na pet godina, a prema informacijama francuskih kolega trebao bi u tom razdoblju zaraditi oko 6 milijuna eura u neto iznosu. Dakle, godišnja plaća bi mu trebala iznositi nešto više od milijun eura. Kad su ostale ponude za igrače Modrih u pitanju, onda je situacija takva da ih - nema! Ovaj ljetni prijelazni rok je ipak krizni, ne računajući transfere velikih zvijezda, tržište se nije rasplamsalo, klubovi se uglavnom odlučuju za posudbe, nedostaje “živog novca”.


Pred uzvratni ogled sa Šerifom u kojem se Modri još uvijek nadaju da bi mogli do Lige prvaka i ogromnog financijskog kolača, te naravno sjajnog sportskog rezultata, najvažnije je pitanje u Maksimiru “hoće li igrati Arijan Ademi”? Svi znamo koliko je kapetan važan za ovu momčad Modrih. Trenutačna situacija je ovakva. Ademi je zdrav, ali s obzirom na stanku koju je imao zbog ozljede, nije adekvatno spreman za svih devedeset minuta.

Ali mogao bi pomoći recimo jedno poluvrijeme... Jasno jest k’o dan da bi Damir Krznar želio vidjeti Ademija u momčadi protiv Šerifa, barem u nekakvoj minutaži. Ali u klubu ne žele ni na jedan način bilo što riskirati ili pritiskati kapetana da igra u tom toliko važnom ogledu. Odluka o tome hoće li igrati, isključivo je na - Ademiju. U obzir će se uzeti njegov osjećaj, njegovo promišljanje o tome je li dovoljno spreman za igru. Ademi je puno dao Dinamu, Dinamo je puno dao Ademiju. Svi znamo kakav je on ratnik, kakav borac.

Hoće li i ovoga puta biti Braveheart, hrabro Dinamovo srce? Možda vam to zvuči pomalo patetično, ali jednostavno je tako. S Ademijem u sastavu Modri imaju bitno veću priliku ostvariti pothvat protiv Šerifa. No, treba biti mudar, ne treba srljati u nekakvu priču koja bi mogla obnoviti ozljedu i koja bi kapetana na dulje vrijeme izbacila s travnjaka. Uglavnom, hoće li Ademi igrati ili ne, u ovom je trenutku vjerojatno najintrigantnija maksimirska priča.

Djeca do 12 godina besplatno na Šerif

Dinamo je danas objavio cijene ulaznica za ogled sa Šerifom. Ulaznice će koštati 60 kuna za sjevernu i južnu tribinu, 80 kuna za zapad gore, 100 kuna za zapad dolje, a za djecu starosti do 12 godina ulaz će biti besplatan. Podrška s tribina bit će iznimno važna Modrima u potrazi za stizanjem tri pogotka prednosti koje imaju Moldavci.

Iskreno i nas jako zanima hoće li se svi poklonici i prijatelji Modrih pojaviti u velikom broju na Maksimiru, hoće li sad dati toliko potreban “glas” za mogući podvig Krznarove momčadi. Zaista je pravo vrijeme da Zagreb pokaže koliko voli Dinamo.

Za navijače će se otvoriti južna tribina, a da bi se izbjegle gužve na blagajnama kod kupovina ulaznica, “COVID potvrda” će se pokazivati na ulazima na stadion. Također, Dinamo je povećao i svoju participaciju u troškovima antigenskog testiranja, tako da će se na punktovima ispred stadiona moći testirati za samo 75 kuna. (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 02:24