SN
NOVO KOLO FANTASY HNL LIGE

Dinamo je apsolutni favorit, igrači Šibenika u velikom naletu, može li Hajduk ponovno prikočiti Bjelicu?

Na rasporedu je novo kolo Fantasy HNL-a, a mi vam donosimo najave svih pet parova
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. veljača 2021. 09:08

OSIJEK - HAJDUK
Evo nekoliko važnih činjenica: Od kad je Bjelica na klupi Osijeka momčad ima osam pobjeda u osam domaćih utakmica, uz gol razliku 15:2. U posljednjih pet domaćih utakmica Osijek nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra i S. Belupo), a postigao ih je osam. Bjelica pak kao trener Osijeka još uvijek nije pobijedio jednu momčad u ligi, a to je baš Hajduk protiv kojeg je na Poljudu bilo 1:1, s tim da je Caktaš na kraju utakmice promašio penal. Do te utakmice Bjelica je kao trener Osijeka imao šest pobjeda u nizu.


Osijek bi u subotnjem derbiju trebao biti kompletan. Silva se vjerojatno vraća na mjesto desnog beka, Mierez je odslužio kaznu zbog tri žuta kartona, baš kao i Jurčević. Neće doduše biti Ercega koji je dobio treći žuti karton, ali Erceg bi svakako bio rezerva. Hajduk pak stiže kompletan, Kalinić se vjerojatno vraća na gol, a i Caktaš u udarnu postavu. Kako Tramezzani jako voli rotirati igrače teško je reći tko će sve početi utakmicu.

LOKOMOTIVA - RIJEKA
Jerko Leko je protiv Dinama stavio devet novih igrača u odnosu na utakmicu s Hajdukom. Neke je očito želio odmoriti, neke druge isprobati. No, realno je očekivati da će u vatru ponovno gurnuti momčad s Poljuda, jer ga protiv Rijeke čeka vrlo slična utakmica, u kojoj će se braniti te prijetiti iz kontri. Lokosi su u međuvremenu doveli iskusnog centarfora Irfana Hadžića, te talentirano krilo Dinama Antonija Marina. Teško je reći hoće li ih odmah gurnuti u vatru, a ako hoće, onda je Hadžić možda bliži startnih 11.


Rijeka je u posljednje četiri utakmice primila čak sedam golova što joj je odnijelo velikih osam bodova. Momčad je kompletirana, te dodatno pojačana za iskusnog napadača Josipa Drmića, te lijevog beka Andriju Vukčevića. No, teško je vjerovati da će netko od njih početi utakmicu. Rijeka je sigurno favorit u ovoj utakmici.

ŠIBENIK - VARAŽDIN
Iznimno važna utakmica za obje momčadi koje su u velikoj borbi za ostanak. Šibenik bi s pobjedom napravio veliki iskorak, a po mnogim je parametrima favorit. Šibenčani su na tri vezana gostovanja (Lokomotiva, Dinamo i Rijeka) osvojili čak sedam bodova, s tim da su i na Rujevici vodili do 11. minute sudačke nadoknade. Šibenik igra odlično. Imaju pouzdanog Labrovića na golu, Šifo i Pandža drže obranu, Bulat i Čurić vezni red, a Sahiti, Jurić i Prince igraju sjajno u napadu. Šibenik doista izgleda dobro i ima ulogu dosta izraženog favorita u ovoj utakmici.


Varaždin je jako slabo odigrao na gostovanju u Koprivnici, protiv Gorice je 70 minuta bio u podređenom položaju, ali je u završnici došao do važne pobjede. Obregon je ključni igrač momčadi, a Gabrijel Boban bitno je ojačao napad. No, Varaždin ukupno ne izgleda dovoljno stabilno.

ISTRA 1961 - DINAMO
Gosti su apsolutni favoriti u ovoj utakmici, iako Istra iz kola u kolo pokazuje da je vrlo nezgodna čak i za momčadi poput Rijeke, Osijeka i Hajduka. Dinamo će u Puli sigurno izvesti jak sastav, ali pitanje je koga će Zoran Mamić na koncu izabrati, jer ima veliki izbor odličnih igrača.

Petković je zadnje dvije utakmice bio na klupi, a sad bi realno trebao krenuti od prve minute i to iz dva razloga. Prvi je da ostane u ritmu igranja, a drugi zato što Dinamo s njim na ovakvim gostovanjima puno lakše rješava zgusnute i agresivne redove suparnika. Theophile neće igrati zbog žutih kartona pa bi se lako moglo dogoditi da Gvardiol zaigra na svojoj poziciji stopera, a da Čabraja odmah ima premijeru na mjestu lijevog beka.

SLAVEN BELUPO - GORICA
Slaven se loše proveo u Osijeku, iako je u prvom poluvremenu imao određene šanse. No, ukupni je dojam da je Stipićeva momčad dosta čvrsta i da ima dobru igru. Protiv Gorice Slaven sigurno neće srljati nego će pažljivo graditi napade najprije misleći kako zatvoriti obranu. Stipić će na teren izvesti provjerenu momčad u kojoj neće biti iznenađenja.


Gorica je nakon sjajne pobjede na Rujevici bila blizu slavlja i u Varaždinu, ali opet je pokazala velike slabosti u završnici. Gorica također neće napasti u Koprivnici nego će i ona čekati svoje prilike iz polukontre. Tako da bismo mogli gledati utakmicu s malo šansi. Slaven je jesenas bez problema slavio u Gorici, što sugerira da mu ovaj suparnik igrom odgovara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 22:59