Ivajlo Petev / Hanza Media, sn ilustracija
PIŠE TOMISLAV JURANOVIĆ

DINAMO JE BROJ 1, BRATKO NAJBOLJI, A LETEĆI HAJDUK NAJEFIKASNIJI Vjerovali ili ne, Ivajlo Petev je najučinkovitiji trener ovoga proljeća!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 11. svibanj 2017. 18:25

Za one koji slabije pamte, jedan podsjetnik: Rijeka je na zimski odmor otišla sa šest bodova prednosti u odnosu na Dinamo. Sada prednost iznosi još uvijek velikih, ali malo rastopljenih pet bodova. U prijevodu, vjerovali ili ne, Ivajlo Petev je najučinkovitiji trener ovoga proljeća!, piše Jutarnji list.

Premda su mnogi još uvijek spremni kazati da je strateg modrih “la prevara”, a i oni drugi, koji lupaju kontru i ne žele niti pod razno staviti ruku u vatru za Bugarina, statistika mu u rukama drži bolje adute od dojma. Da, u 12 proljetnih kola, upravo je Petev najučinkovitiji prvoligaški trener, sa 28 osvojenih bodova.

Bez obzira, dakle, na estetsku razinu nogometa, jer Dinamo prečesto krvari oko i dušu, bez obzira i nakoji besprizorni poguranac, a na stranu i kiksevi protiv Hajduka i Slaven Belupa, čovjek koji je samo teškom otpremninom preživio modru giljotinu, sada ponovno izgleda kao lik koji je čvrsto u sedlu. I uz kojeg, eto, umjesto dojma galopiraju rezultati, po kojima ima najgranitniju obranu, drugi najefikasniji napad te najviše bodova ovoga proljeća... Štoviše, kada se pogledaju brojke drugoplasirane Rijeke, onda zvono za uzbunu na Kvarneru mora još jače krenuti trubiti; bez obzira na tek prvi poraz u 400 dana, Rijeka se ovo proljeće silno muči, što dokazuju samo 22 postignuta te čak 10 primljenih golova ovoga proljeća.

Pet bodova je puno, ali četiri kola do kraja čine se još većima za momčad kojoj promptno treba “red bull” kako bi dobila krila i odletjela do toliko željenog naslova. Pritisak i umor, ali i neki medijski naleti očito silno cijede momčad u ključnom periodu sezone...

S treće, pak, strane, Hajduk leti, najefikasnija momčad proljeća dala je gas te prestigla Osijek, i u finiš sezone zakoračila kao najatraktivnija, ali i najsnažnija momčad lige, koju će, očito, sama i skrojiti. Carrillo je dočekan sa skepsom, no odmakom vremena potvrđuje svoj status taktičara koji je otpočetka znao što želi, a sada njegova momčad to zorno i prikazuje.

Uz Osijek, koji se zadnjih tjedana strmoglavio, ipak najveći je gubitnik Inter, koji ovog proljeća ne zna za pobjedu, i da nije bilo bogate zimnice, Split i Cibalia ne bi trebali brinuti, jer bi proljetni “liliputanac iz predgrađa” definitivno izletio iz Prve HNL. Ta je pljuska ujedno i velika opomena ideolozima kluba, Laljku i Toplaku, koji temeljem ovih rezultata moraju na ljeto povući rezolutne i radikalne poteze...

Belupo je proljeće spasio kontra Dinama, Lokomotiva i Istra su u “plusu”, dok se Cibalia i Split prate te uz borbu za naslov i treće mjesto, nude ozbiljni okršaj za ostanak u ligi. Proljeće je zaista nepredvidljivo, baš kao i prvenstvo...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. lipanj 2024 23:46