Foto: Paun Paunovic/CROPIX
FOTO: IZBACILI IH IZ KUPA

Dinamo je danas već slavio na Poljudu! Juniori uoči velikog derbija srušili Hajduk velikim preokretom

Hajduk je poveo protiv Dinama, ali potom stao i ostao bez pobjede na svome stidionu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. svibanj 2021. 16:35

Pobjedom u polufinalu nad Hajdukom (3:1) juniori Dinama izborili su finale Kupa koje se 26. svibnja igra u Karlovcu. Igrači trenera Marijana Budimira odlično su krenuli u utakmicu, poveli 1:0, prethodno promašili i kazneni udarac, ali Dinamo se brzo vratio u dvoboj. Prvo pogotkom Jankovića, a potom i potpunim preokretom preko Baturine i Barišića. Hajdukovcima ostaje utjeha da su i dalje uvjerljivo vodeći u prvenstvu, a priliku za revanš i potvrdu naslova prvaka imat će već u subotu kada se s Dinamom sastaju u Zagrebu.

image
Foto: Paun Paunovic/CROPIX


Poljudsko polufinale počelo je sjajno za Bijele, Lauš je već u 4. minuti izborio kazneni udarac nakon prekršaja obrambenog igrača Modrih u svom šesnaestercu. Međutim, Niko Čavlina je nagovijestio da će to biti njegov veliki dan, obranio je Laušev kazneni udarac i sačuvao svoju mrežu.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Pet minuta kasnije nemoćan je bio i Čavlina, jer nakon ubačaja Unušića s desne strane najviši u skoku bio je Domančić koji je udarcem glavom sa sedam metara zatresao mrežu Dinama. Modri su se iz rezultatskog zaostatka izvukli u 33. minuti preko svog najjačeg aduta Nike Jankovića, igrača koji je i prošle jeseni donio pobjedu nadama Modrih u poljudskoj prvenstvenoj utakmici. Šutirao je Janković s 23-24 metra, prizemna lopta od desne vratnice odbila se u mrežu iznenađenog vratara Silića koji je mogao bolje reagirati.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Do poluvremena su gosti već i poveli, loptu je na desnoj strani obrane Hajduka pokupio Baturina, krenuo iskosa prema vratima i precizno s 12 metara desnom nogom pogodio suprotni, lijevi kut mreže Hajduka. U nastavku su Bijeli htjeli što prije do pogotka, međutim Dinamo je opasno prijetio preko desne strane. Brzom predajom lopte otvarali su Mateja Mamića na desnom boku i upravo je takav protok lopte “kumovao” trećem zgoditku. Mamić je ostao nečuvan na desnoj strani, nabacio je pred vrata gdje se Barišić zavukao između dva stopera i glavom sa šest metara pogodio lijevi donji kut Silićeve mreže.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Najbolju prigodu za mogući povratak u susret hajdukovci su imali u 69. minuti, na ubačaj s desne strane iz drugog plana odlično se ubacio Dominić, ali još jednom je sjajno intervenirao Čavlina obranivši udarac lijevog beka Bijelih s četiri metra. Do kraja su hajdukovci pokušavali barem do drugog pogotka ne bi li tako utakmicu učinili neizvjesnijom u završnici, međutim Dinamo se kvalitetno branio čak i kada je ostao s igračem manje nakon što je u 83. minuti crveni karton dobio Kozina zbog povlačenja Šošića u izglednoj prigodi.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix


Juniorska utakmica na suncem okupanom Poljudu privukla je mnoštvo znatiželjnika iz svijeta nogometa, a nakon dugo vremena na jednoj splitskoj utakmici viđen je i Niko Kranjčar, nekadašnja “desetka” Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:37