Oršić je zabio u Španjolskoj, mogao bi i u nedjelju
 BORIS KOVACEV/CROPIX
FANTASY HNL

Dinamo je jedini izraziti favorit, u Splitu očekujte derbi u kojem će i jedni i drugi paziti na obranu!

Tramezzani uvijek igra na takav način, a Osijek na Poljudu sigurno neće pritiskati...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. travanj 2021. 12:27

VARAŽDIN - ŠIBENIK

Varaždinci danas igraju bez ozlijeđenog beka Urate, gostima nedostaje veznjak Čurić zbog kartona te ozlijeđeni Pandža u obrani. Šibeniku bi bod bio velik kao kuća, a možda bi ga čak i Varaždinci prihvatili, posebno ako računaju da će Lokomotiva posrnuti na Rujevici. No, eventualna pobjeda Varaždina bila bi njihov ogromni korak prema ostanku. Dakle, realno je očekivati opreznu utakmicu s obje strane, jer ulog je velik, a nitko nema potrebe srljati.

GORICA - SLAVEN BELUPO

Gorici nedostaju Suk, Lovrić i Kalik (ozlijeđeni), Steenvoorden (bolestan), Moro (žuti kartoni), gostima tek Van Bruggen (tri žuta kartona). Gorica je u lošoj seriji rezultata i pobjeda joj treba sad već imperativno, jer Rijeka i Hajduk sve opasnije prijete u borbi za treće mjesto. Međutim, Slaven Belupo igra vrlo dobar nogomet, imao je na koljenima i Hajduk i Osijek, da bi obje utakmice završile 2:2. Ponovi li Slaven takvu igru u Gorici, apsolutno će imati pravo računati da može do novog boda ili novih bodova, iako mu pobjede stalno izmiču. Bit će to još jedna vrlo oprezna utakmica.

HAJDUK - OSIJEK

Derbi kola, utakmica koja u mnogome može skrojiti završnicu prvenstva za obje momčadi. Osijek samo pobjeda ostavlja u utrci za prvo mjesto, a Hajduku trebaju tri boda želi li ostati konkurentan u borbi za treće mjesto. Osječani igraju bez Igora Silve, ali s obzirom na njegovu lošu formu, teško bi i bio u udarnoj postavi. Hajduk je pak kompletan. I ovo bi trebala biti utakmica u kojoj će obje momčadi prije svega paziti na svoju obranu. Tramezzani uvijek igra na takav način, a Osijek na Poljudu sigurno neće pritiskati nego će kroz čvrstu igru i polukontre tražiti prostor za pobjedu.

RIJEKA - LOKOMOTIVA

Rijeka je na veliko iznenađenje ispala u Kupu i sad joj pobjeda treba više nego ikada kako bi se klub vratio barem u nekakvu normalnu. Rijeka lovi treće mjesto, a Hajduk joj opasno prijeti da izgubi i četvrto. Iako je momčad odigrala slabo u Puli, teško će Tomić napraviti neke veće rezove, jer nema tako širok izbor igrača. Drmić u napadu, Franko iza njega, Menalo i Murić na krilnim pozicijama. Rijeci je pobjeda imperativ. Lokomotiva je najbliža ispadanju iz lige. Ako Varaždin pobijedi Šibenik, ostanak će biti jako ugrožen. Stoga momčadi Samira Toplaka žestoko treba barem bod, ali problem Lokosa je što u posljednjih 12 utakmica potpisuju tek četiri postignuta pogotka. Obje su momčadi kompletne.

DINAMO - ISTRA 1961

Dinamo se sad može koncentrirati na prvenstvo, što znači da bi Krznar na teren trebao poslati najbolju postavu. Je li to znači da će u napadu biti Petković? Teško je reći koliko će biti spreman nakon naporne utakmice protiv Villarreala, a znamo da ima problema s ozljedom. Sigurno je i da će Dinamo igrati bez Ivanušeca koji ima kartone. Puljani su u euforiji nakon što su se plasirali u finale Kupa. U Maksimiru nemaju što izgubiti, nedostaje im tek Halilović koji ima kartone. S druge strane, momčad je doživjela veliko pražnjenje nakon što su izbacili Rijeku pa je teško očekivati da će moći parirati Modrima. Dinamo je realno jedini izraziti favorit u ovom kolu Prve HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
28. travanj 2024 19:41