Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: kadar iza gola nakon primljenog drugog pogotka Temisvara.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
CRNA STATISTIKA

Dinamo je loše prolazio bez navijača: U tri utakmice bez publike Modri dvaput izgubili!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. rujan 2013. 20:05

Četvrti će put Modri u Europi igrati pred ispražnjenim Maksimirom. Prvi su put na taj način kažnjeni 2009. uoči utakmice protiv Pjunika. Posljedica je to divljanja BBB-a u Udinama prethodne sezone, a armenskog su prvaka Dinamovi nogometaši dočekali nakon 0:0 u prvoj utakmici. Ipak, i bez gledatelja gosti nisu imali šansi, Dinamo je slavio 3:0 i krenuo na Red Bull. Momčad je tada vodio Kruno Jurčić, pod čijom palicom su Modri odigrali i iduće dvije utakmice pred praznim tribinama. Te sezone u Europskoj ligi.

Zanimljivo, počelo je kao i ove sezone, domaćim porazom od Anderlechta, kao što je i ove godine natjecanje krenulo domaćim porazom od Čornomoreca. Zatim je Dinamo pobijedio u Temišvaru 3:0, međutim, zbog novog divljanja navijača, stigla je nova kazna. Dinamu su oduzeta tri boda, a iduće dvije utakmice u Maksimiru morao je igrati pred praznim tribinama. Dinamo se žalio, tri boda su vraćena, taj dio kazne pretvoren je u 75 tisuća eura, ali ovaj dio bez publike je ostao.

Prva utakmica bio je susret s Nizozemcima, kao i sad. Tada Ajax, sad PSV. Eto, ispalo je da su dva najbolja nizozemska kluba dobila povlasticu igrati pred praznim stadionom. Već je tada bilo jasno da neće biti ništa od proljeća u Europi, jer, kazna je dodatno deprimirala momčad, Modri protiv Ajaxa nisu imali nikakve šanse. Već u 13. minuti Pantelić je zabio za 0:1, zatim je u 35. minuti isključen Cufre, pa je u 45. De Zeeuw povisio na 0:2. Zadnjih 17 minuta Dinamo je igrao s dva igrača manje, dva je žuta kartona dobio Calello.

Zadnja utakmica u skupini, s Temišvarom, mogla je nešto odlučiti da se poklopio rezultat susreta Ajaxa i Anderlechta. Ali nije, pa je susret s Rumunjima bio 'prijateljski’. Gosti su slavili 1:2. Vodili su 0:1 golom Bucura, Dinamo je izjednačio u 80. minuti autogolom Scutarua, konačni rezultat postavio je Goga u 84. minuti.

2009. kvalifikacije za LP

Dinamo - Pjunik 3:0

2009. skupina EL

Dinamo - Ajax 0:2

2009. skupina EL

Dinamo - Temišvar 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 21:26