SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
POGLED MENADŽERA

‘Dinamo je najbolje poslovao, kupovao je dijametralno suprotno od Osijeka. Tržište? Palo je za 60-70 %‘

‘Velikani poput Barcelone, koji su donedavno najviše utjecali na tržište, doslovno su u bankrotu‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. veljača 2021. 21:10

Nogometni menadžer Davor Jozić ovako je prokomentirao okončani zimski prijelazni rok u Prvoj HNL:

- Već po tradiciji, Dinamo je napravio najbolji posao, Dinamo je općenito taj koji diktira sve što se događa na našem nogometnom tržištu. Ovaj su put Plavi ciljano kupovali igrače za budućnost, očito je da u Maksimiru razmišljaju o novoj sezoni, te da su zadovoljni aktualnim igračkim kadrom, koji bi trebao uspješno iznijeti aktualnu sezonu. Od igrača koji bi već ovoga proljeća trebali pokazati da su razložno dovedeni treba izdvojiti samo Ristovskog, dok su drugi igrači, poput Nevistića, Štefulja, Bulata, Špikića..., ostali u svojim klubovima na posudbama do ljeta. Budući da su ostali Gvardiol i Majer, Dinamo je zadržao kvalitetu i širinu rostera. Osijek je, pak, kupovao dijametralno suprotno od Dinama, doveo je igrače za ostvarenje trenutačnog dobrog rezultata. Nije se toliko gledalo prema budućnosti, koliko je naglasak bio na proširenju konkurencije u svlačionici. Bjelica je učinio sve da odmah ojača momčad i čini mi se da ćemo gledati neizvjesnu utrku za osvajanje naslova do samoga kraja - smatra Jozić.

Kako su, po vašem mišljenju, poslovali Rijeka i Hajduk?

- Hajduk je u posljednji trenutak doveo iskusnog napadača Kačaniklića, od kojeg se može mnogo očekivati. Rijeka je, pak, u ovim vremenima opterećenima pandemijom dobro prodala Halilovića, dovela je Drmića, koji još nije rekao svoju posljednju riječ. I oslanja se na daljnju afirmaciju svojih mladih igrača.

Istra je dovela nekoliko igrača zanimljive prošlosti...

- Točno, ali vidjet ćemo kako će se brzo prilagoditi. Ne bih želio previše govoriti o Puljanima jer mi nije baš jasan njihov način poslovanja. U taj se klub ulaže ozbiljan novac, ali nema potrebne strategije i vizije stvaranja momčadi i kluba, to se sve odražava na rezultatu - rekao je Jozić i na kraju prokomentirao zimski prijelazni rok u Europi:

- Tržište je u Europi palo za 60-70 posto! Mnogo je posudbi, veliki klubovi, poput Barcelone, koji su donedavno najviše utjecali na tržište, doslovno su u bankrotu i to se osjeti na svim razinama. Jer, kad Barca napravi mega-transfer težak više od 100 milijuna eura, automatizmom taj transfer povlači desetak manjih transfera različitih veličina. Sad toga nema i taj domino-efekt kolanja kapitala nije se uopće osjetio. U ovom se prijelaznom roku znalo dogoditi da nekoliko dana baš nitko nikoga ne prodaje, niti kupuje, teško se sjetiti kad je takvo zatišje pratilo neki prijelazni rok. Pandemija je sve promijenila, a k tome u Francuskoj i u Italiji još uvijek nisu definirani vlasnici TV prava i taj novac silno nedostaje klubovima. Mnogo se loših okolnosti pojavilo, ali nogomet je žilav i u odnosu na ostale sportske i ekonomske aktivnosti, još se dobro drži i vjerujem da će uspješno izaći iz krize. Možda ne na ljeto, ali čim se vrati publika na tribine, sve će polako dolaziti na svoje - kaže Jozić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:29