Na fotografiji: Stefan Perić i Mario Marina
 

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
VJERUJE U POMAK NA LJESTVICI

‘Dinamo je razina više i ipak će uzeti naslov iako se Hajduk pojačao, a mi možemo sa svima ravnopravno...‘

Defenzivni veznjak Slaven Belupa iskustvom i izvedbama bio je od velike koristi Farmaceutima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2021. 15:29

Mario Marina je iskusni, 32-godišnji defenzivni vezni igrač, koji se široj hrvatskoj sportskoj javnosti predstavio u dresu Gorice, za koju je odigrao tri sezone. Uslijedio je transfer u azerbajdžanski Sabah, da bi nakon godine dana Marina stigao u Koprivnicu.

Žal za Kupom

Slaven Belupo ga je angažirao kao jednog od rijetkih iskusnijih igrača na početku sezone u kojoj je prvobitna namjera bila pomlađivanje igračkog kadra koprivničkog prvoligaša.

- U prvi dio sezone nismo krenuli baš najbolje. Zapravo, sam početak je bio odličan, pobijedili smo Dinamo u Zagrebu, ali sve nakon toga nije bilo dobro, nismo izgledali dobro. Došlo je do promjene trenera, kasnije smo se malo tražili. U zadnjih par kola smo odigrali stvarno dobro, tako da na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, možemo biti zadovoljni polusezonom. Ostaje jedino žal za Kupom, gdje smo imali veliku priliku proći u polufinale, ali nažalost nismo prošli u raspucavanju jedanaesteraca protiv Osijeka - rekao je Mario Marina.

Zoran Zekić uspio je Farmaceute izvaditi iz problema, ali nije to bio lagan posao, niti ga se moglo obaviti “preko noći”.

- Sigurno da mu je trebalo vremena jer je velika razlika u zahtjevima koje su za nas igrače imali on i njegov prethodnik Klafurić. S vremenom je sve sjelo na svoje i u zadnjih par utakmica izgledali smo stvarno dobro...

Kakav stil igre vam više odgovara?

- Ako bismo gledali osvojene bodove, izgleda da momčadi više odgovara Zekićev okomitiji, dinamičniji i agresivniji stil, s boljom energijom.

Odigrali ste ukupno 17 utakmica ove jeseni, imate gol i asistenciju. Jeste li zadovoljni osobnim doprinosom?

- Iskreno, ne volim pričati o sebi i o svojim igrama. To neka drugi pričaju. Uvijek može bolje...

Osjećao se pritisak

Žuti kartoni postali su vaš zaštitni znak, sve češće na to znaju ukazivati i komentatori u televizijskim prijenosima. Kad bi netko gledao samo statistiku, ispalo bi da ste neki grubijan...

- Prati me to u zadnjih par godina, nemam ništa posebno reći na tu temu. Što se tiče komentara, već sam navikao na njih. Dogodi se više sitnih prekršaja, to se akumulira, i onda dobijem kartone. U par kola sam ih dobio stvarno bespotrebno, ali eto... Nema nikakvih grubih startova, to mi je najbitnije, nema namjernih udaranja protivničkih igrača, tako da je sve to manje-više u granicama normale.

Nakon dva pogotka za Goricu, protiv Lokomotive ste zabili i prvijenac za Slaven u pobjedi za kraj jeseni...

- Bio je lijep osjećaj, uvijek je lijepo zabiti gol, pogotovo pobjednički, potkraj utakmice. Nama je taj susret bio jako bitan da nastavimo pozitivan niz dobrih igara koje smo pružali u prijašnjim utakmicama. Jesen smo završili u najboljem svjetlu.

Zadržali ste priključak s Lokomotivom koja nije predaleko, na svega pet bodova. Možete li se na proljeće dodatno podići?

- U svakoj utakmici ambicija mora biti da damo sve od sebe i da idemo na pobjedu. Ako nam se pruži prilika da odemo još par mjesta gore, to ćemo sigurno i nastojati iskoristiti. No, sad je važno dobro odraditi pripreme, da ne bude ozljeda, da se dobro spremimo. Mislim da s ovim rosterom i ovim načinom igre sa svima možemo igrati ravnopravno. Ako se pruži prilika, zašto ne otići i mjesto-dva gore?

Pogotovo što sad taj pritisak više nije izražen kao prije?

- Da, u tom razdoblju u kojem smo bili zadnji ili predzadnji sigurno nije bilo lako igrati i trenirati. Stalno smo gledali kako je odigrao Hrvatski dragovoljac, atmosfera nije bila baš najbolja ni u svlačionici, baš se osjećao jaki pritisak. Međutim, to je iza nas, tako da u drugom dijelu sezone možemo uživati u treninzima i utakmicama, afirmirati što veći broj mladih igrača, i u svakoj utakmici ići na pobjedu.

Kako vam izgleda taj Slavenov spoj mladih i iskusnih igrača?

- U posljednjih mjesec-dva je to stvarno sjelo na svoje. U početku smo se malo tražili. Ti mladi momci imaju kvalitetu i talent, to uopće nije sporno, samo moraju shvatiti da je svaki dan, svaki trening i svaka utakmica novo dokazivanje. Samo tako mogu i napredovati.

Što kažete na HNL koji je ove sezone posebno uzbudljiv?

- Liga je stvarno odlična, svaka utakmica je jako zahtjevna. Više nitko nikoga ne može lagano pobijediti. Evo, mi smo dobili Dinamo na Maksimiru, Istra mu je tamo uzela bod, dobili smo Hajduk doma, Istra je svladala Osijek u Puli. Može se reći da često nijanse odlučuju.

Razina više

Tko je favorit u borbi za naslov prvaka?

- Mislim da je Dinamo najkvalitetniji i da će na kraju uzeti to prvo mjesto. Međutim, Hajduk se dosta pojačao, dobro izgleda. Vjerojatno će se pojačati i Osijek i Rijeka, ne treba ni njih zaboraviti. No, mislim da je ipak Dinamo razina više u ovom trenutku.

S kakvim biste plasmanom bili zadovoljni u Slavenu na kraju sezone?

- S obzirom na to kako smo krenuli u sezonu, nadam se da bismo mogli uhvatiti to šesto mjesto. Lokomotiva nam bježi pet bodova, mislim da bismo sa šestim ili sedmim mjestom na kraju bili zadovoljni - zaključio je Marina.

Mario Marina u HNL-u

Utakmica ukupno: 58

Pogodaka: 3

Žuti kartoni: 30

Crveni kartoni: 2

Marina u Gorici

43 utakmice, 2 pogotka, 22 žuta kartona, 2 crvena kartona

Marina u Belupu

15 utakmica, 1 pogodak, 8 žutih kartona, 0 crvenih kartona

1. Damir Vuica

104 žuta kartona/372 utakmice

2. Krunoslav Rendulić

95 žutih kartona/368 utakmica

3. Jasmin Agić

94 žutih kartona/289 utakmica

4. Jakov Surać

89 žutih kartona/478 utakmica

5. Petar Bošnjak

86 žutih kartona/278 utakmica

6. Antun Andričević

81 žuti karton/278 utakmica

7. Slavko Blagojević

78 žutih kartona/198 utakmica

8. Dalibor Višković

76 žutih kartona/224 utakmice

9. Tomislav Mazalović

75 žutih kartona/225 utakmica

10. Ivo Smoje

74 žuta kartona/246 utakmica

---

193. Mario Marina

30 žutih kartona/58 utakmica

Farmaceute napustila oba fizioterapeuta

Robert Krčmar i Marko Koščak više nisu u stručnom stožeru Slavena Belupa. Dvojica odličnih fizioterapeuta nove izazove potražit će na nekim drugim adresama.

‘‘Klub im želi zahvaliti za sve što su učinili za Slaven Belupo i poželjeti im sreću u budućnosti. Robi i Marko, hvala i sretno, vrata našeg i vašeg kluba uvijek su vam otvorena‘‘, stoji u klupskoj objavi na društvenim mrežama.

Doznajemo da je Slaven već pronašao njihove zamjene, no imena novih fizioterapeuta još nisu objavljena. Vjerojatno će biti do 3. siječnja, kad je zakazan početak priprema prve momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 14:29