Iz arhive smo izvukli crveni karton za Igora Bišćana na Kantridi 2008. godine

 TEA CIMAS/CROPIX Cropix
POGLED U RETROVIZOR

Dinamo je s devetoricom dvaput dobio istog suparnika! A u Puli je valjda nešto divlje u zraku...

Kada bi im dva igrača bila isključena, ZG-dečki znali bi gubiti od Osijeka, Varteksa, pa čak i Zadra
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2021. 13:20

Dinamo je utakmicu u Puli završio s devetoricom igrača, isključeni su Kevin Theophile-Catherine i Bruno Petković. Francuz zbog dva prekršaja na Dionu Dreni Belji zaradio je dva žuta kartona, sasvim opravdano, a Petković zbog prekršaja - prvi žuti, dok je zbog te već opjevane situacije kod kaznenog udarca dobio drugi. Crveni je karton, zbog prekršaja za kazneni udarac dobio i Istrin vratar Lučić pa je Dinamo, zapravo, utakmicu dočekao samo s igračem manje. Svejedno, isključena su dva Dinamova igrača, bio je to osmi put dosad da Dinamo utakmicu završava s devetoricom. Prije susreta na Drosini samo je dvaput uspio pobijediti.

Prvi put, još 1995. isključeni su Zoran Slišković i Joško Jeličić u utakmici s Varteksom u Varaždinu, završilo je 1:1. Pet godina kasnije, protiv istog protivnika u Maksimiru, ranije su pod tuš morali Goce Sedloski i Igor Cvitanović, a Varteks je slavio (0:1). Iste te godine, 2000., u velikom obračunu na vrhu ljestvice u Osijeku, isključeni su Goce Sedloski i Eddy Bosnar, kod Osijeka Nenad Bjelica (sudio je Ivan Bebek), utakmica je završila remijem (1:1). Pa opet, iste te 2000., Šabić i Šokota dobili su crvene u Rijeci, ali, Dinamo je slavio na Kantridi (0:1).

Prošlo je pet godina do novog slučaja, Modri su izgubili u Zadru (1:0), kraj nisu dočekali inače mirni Hrvoje Štrok te Dino Drpić. U novoj sezoni, ali iste godine, Dinamo je opet došao do pobjede u Rijeci (0:1), iako su isključeni Eduardo i Marijan Buljat. Čak 14 godina nije se dogodio novi takav slučaj, a onda su 2019. u porazu u Gradskom vrtu, bilo je 1:0 za domaćine, isključeni Emir Dilaver i Petar Stojanović. I, eto, sad, u Puli, Kevin Theophile-Catherine i Bruno Petković. Bili su i prije dvije godine na Poljudu isključeni Emir Dilaver i Arijan Ademi, ali Ademi je crveni karton dobio na klupi pa Dinamo nije imao još jednog igrača manje na terenu.

Inače, pomalo je neobičan podatak, da je Dinamo od zadnjih pet isključenja, u zadnje dvije sezone, čak četiri zaradio protiv Puljana. Prošle sezome u Maksimiru je u pobjedi 1:0 isključen Robbie Burton, dok je u trijumfu istim rezultatom na Drosini dva žuta kartona dobio Lirim Kastrati. Jedini u ove dvije sezone koji nije isključen u Puli jest Stefan Ristovski, on je kažnjen u Maksimiru protiv Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:23