Theophile, Nenad Bjelica i Dominik Livaković nakon derbija



 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NIKOLA LIPOVAC ZA JUTARNJI

Dinamo je trenutno za Osijek Villarreal, Bijelo-plavi još nisu spremni za naslov! A HNL je naša Superliga

Modri nakon Gradskog vrta imaju naslov u rukama, osim ako ‘sami ne padnu i sami se ubiju‘
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 22. travanj 2021. 15:20

Uspio je Dinamo u svojoj namjeri da pokaže cijeloj ligi da ne misli ispustiti ulogu lidera. Propustili su "modri" zaviti Gradski vrt u crno, opet nisu imali ni sreće s VAR-om, sustigao ih je i umor u zadnjih petnaestak minuta, no i s tih 1:1 ostavili su Osijek na jednakoj bodovnoj udaljenosti, a imaju i utakmicu manje. Dakle, "modri" imaju naslov u rukama osim ako "sami ne padnu i sami se ubiju". "Bijelo-plavi", pak, nisu ostavili dojam momčadi spremne već ove sezone osvojiti naslov, ipak je Dinamo trenutno za Osijek - Villarreal.

Damir Krznar taktički je nadmudrio Nenada Bjelicu, podvalio njegovoj trojici stopera Brunu Petkovića kao "lažnu devetku", dakle "nula napadača". Petković je dominirao kao "playmaker", stigao pomoći i obrani. Općenito je Dinamo do pred sam kraj više duela dobivao i lopti osvajao, stalno su plavi vezisti bili u "međuprostorima". Imali su gosti stalnu inicijativu, osim početkom drugog poluvremena i na samom kraju, kad je Bjelica uveo trećeg napadača odnosno drugog centarfora, Santinija, no Krznar je već imao četvoricu stopera na terenu računamo li Franjića i Gvardiola (Perića). Domaći su u prvom poluvremenu vrebali kontre, poglavito nakon suparničkih prekida, no najveće prilike imali su nakon individualnih pogrešaka, Majera i Lauritsena, nisu ih iskoristili Bohar, Kleinheisler i Bočkaj.

U drugih 45 minuta Bjelica je ušao s napadačem umjesto defenzivnog vezista, pojačavao ritam, kao da je računao da će suparnik fizički padati, a Krznar je čekao sa zamjenama, jer dobro je Dinamo funkcionirao, dobro reagirao nakon Ercegova izjednačenja. I uspio posjedom izbjeći planiranu opsadu svojih vratiju...

Najboljeg strijelca domaćih Miereza neutralizirao je Theophile, samo je jednom argentinski "bik" pucao glavom, ali preslabo za Livakovića. Na drugoj strani, Bočkaj je više pazio na Ivanušeca nego obrnuto, također i na desnoj strani Miloš odnosno Igor Silva na Oršića. Dinamo je htio što prije povesti i uspio. Posrećilo se Lovri Majeru, kojeg bi za paralelu iz 4. minute, kojom je servirao priliku Boharu, trebali ispljuskati i trener i menadžer, ali minutu kasnije "Plavi 10" je golgeterskom reakcijom zabio za 0-1. Potom iznudio kazneni udarac koji je poništen na intervenciju VAR-a: Škorić jest prvo izbio loptu, ali možda bi je Majer stigao da nije srušen...

Dinamo, dakle, ima utakmicu više, odgođeni derbi na Poljudu 5. svibnja, čeka ga i polufinale Kupa nakon nedjeljnog derbija s Hajdukom u Maksimiru, dakle više će se "trošiti" nego Osijek. Potom tri gostovanja zaredom, Koprivnicu, spomenuti Poljud i Rujevicu, a kolo prije kraja mora i Gorici, koja se bori za Europu. Osijek u nedjelju gostuje na Rujevici bez požutjelih Kleinheislera i Žapera, dva tjedna kasnije u Velikoj Gorici, a kolo prije kraja kod "davljenika" Lokomotive, dok u Gradskom vrtu dočekuje momčadi iz donjeg doma.

Iz neutralnog kuta, glavno da se neizvjesnost nastavlja, da je HNL naša - Superliga!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 05:53