AFP
TREBA IM 'KILLER'

Dinamo mašta o napadaču: 'Inzaghi bi došao u Dinamo, bio bi mu to veliki izazov'

Modri i sljedeće sezone žele igrati Ligu prvaka, jer u klubu već sada drže da je ovo prvenstvo riješeno 'još 1945. godine’. Bitno im je dovesti napadača-kapitalca, pravog 'killera’
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. rujan 2011. 13:16

Dinamo traži napadača, želi ga angažirati već u zimskom prijelaznom roku. Bez obzira hoće li nastaviti natjecanje u Ligi prvaka ili ne, odnosno hoće li se plasirati u proljetni dio natjecanja u Europskoj ligi. Modri i sljedeće sezone žele igrati Ligu prvaka, jer u klubu već sada drže da je ovo prvenstvo riješeno 'još 1945. godine’. Bitno im je dovesti napadača-kapitalca, pravog 'killera’. No, takvi su jako, jako skupi. Naročito ako su mladi, ako su to igrači koji danas-sutra mogu ostvariti velike i bogate transfere.

Jučer smo na tu temu razgovarali s nekoliko maksimirskih izvora. Kazali su nam kako je definitivno da Zdravko Mamić i društvo na zimu žele dovesti napadača velikog i jakog imena.

- Mamić zna da mladog i kvalitetnog napadača neće dobiti ispod 'hrpe milijuna eura’, zato će potražiti nekog iskusnog, starog lisca, koji nije tako skup, a mogao bi biti istinsko pojačanje - kazao nam je jedan dobro obaviješteni maksimirski izvor.

Prije nekog vremena je jedan list objavio kako ' Raul dolazi u Dinamo’, a nakon te priče uglavnom su se zbijale šale.

- Naravno da Raul nije bio u igri, ali on je tip igrača kojeg traže u Maksimiru - podvukao je naš izvor.

Onda nam je napamet pao - Pippo Inzaghi! Oldtimer iz Milana koji nije prijavljen za Ligu prvaka, pa je zbog toga razočaran, odgovora 'tipu’ kojeg traže u Maksimiru. Da se nakon ovog i s nama ne bi zbijale šale, kontaktirali smo poznatog menadžera Predraga Račkog, čovjeka koji sjajno poznaje prilike u talijanskome nogometu...

- Inzaghi bi došao u Dinamo! Njemu bi dolazak u Zagreb bio veliki izazov, Dinamo ima ime i ranking u Europi, Zagreb je prekrasan grad. Razočaran je što ove sezone neće igrati Ligu prvaka, želi igrati još godinu ili dvije, s Modrima bi je igrao.

Rački priča da je Inzaghi iznimno simpatičan čovjek, da nije bahat, dapače, da se vrlo brzo uklopio u svako društvo.

- Inzaghija bi svi zavoljeli. Skup? Ne bi bio skup jer je star igrač. Dinamo si može priuštiti Pippa, a on bi Modrima itekako mogao pomoći kad je u pitanju 'skeniranje’ prostora i razumijevanje linija kretanja - zaključio je Rački.

Što o tome misli trener Dinama i kojeg bi on napadača htio pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 02:21