Split 271010. Stadion HNK Hajduka u Poljudu - pomocno igralistePrva HNL - kadeti 7. kolo utakmica: HNK Hajduk - NK Dinamo.Na fotografiji : Herdi Prenga ( broj 5) slavi nakon postignutog pogotka.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
VELIKO PRIZNANJE MODRIMA

Dinamo među šest najboljih nogometnih škola u Europi zajedno s Barcom, Interom...

Osim Dinama, na toj listi su još Barca, Arsenal, Inter, Ajax i Sporting Lisabon. - Biti uz bok takvih velikana zaista je fantastičan doseg i motiv za još bolji rad, kazao je Jozak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. svibanj 2011. 14:32

Europska klupska asocijacija izabrala je Dinamo među šest najboljih nogometnih škola u Europi! Osim Dinama, na toj listi su još Barcelona, Arsenal, Inter, Ajax i Sporting iz Lisabona.

- Te nogometne škole su izabrane kao uzorni predstavnici na razini Starog kontinentna - kazao nam je Bodo Menze, koordinator nogometne škole Schalkea 04, te član ECA-a koji se bavi međunarodnim odnosima, a koji je posljednja dva dana proveo u Zagrebu.

Iako smo znali da Dinamova nogometna škola zaista radi izvanredno, te da je najjači brend maksimirskog kluba, priznanje koje je stiglo od Europske klupske asocijacije zaista je veliko priznanje.

- Gledali smo demonstracijski trening dvije Dinamove momčadim najstraije, U-19, te najmlađe, U-9. Znali smo već da Dinamo ima izvrsnu školu, ali sad smo se dodatno uvjerili. Prošlog tjedna bili smo u nogometnoj školi Intera, gdje se također radi izvrsno. Dinamova škola je u društvu velikih europskih klubova, što nam je posebno drago - pričao nam je Menze

Njemačkog stručnjaka posebno je oduševio stručan rad koji je prezentiran u plavoj školi.

- Vidjeli smo mlade stručnjake koji su na visokom kvalitativnoj razini, stručni rad je vrhunski, isto tako bili smo svi skupa oduševljeni kvalitetom mladih Dinamovih igrača koji smo vidjeli.

Ovo priznanje nogomentoj školi Dinama jedno je od većih priznanja koje je zagrebački klub dobio u novijoj povijesti.

- Naravno da sam presretan što je stiglo takvo priznanje iz Europske klupske asocijacije. Biti uz bok takvih europskih velikana zaista je fantastičan doseg i motiv za još bolji rad - kazao je direktor škole Romeo Jozak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 18:22