Split 271010. Stadion HNK Hajduka u Poljudu - pomocno igralistePrva HNL - kadeti 7. kolo utakmica: HNK Hajduk - NK Dinamo.Na fotografiji : Herdi Prenga ( broj 5) slavi nakon postignutog pogotka.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
MODRI TRAŽE TALENTE

Dinamo među talentima iz SAD-a, Kanade, BiH, Kosova našao australskog Ukrajinca!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. travanj 2012. 13:16

Jakob Tarasenko (1997), Ukrajinac iz Australije, nova je nada u Maksimiru. On je jedini prošao sve kriterije Dinamove selekcije koja je održana ovih dana, a koju su odradili mladi talenti s mnogih strana svijeta, kao i domaći dečki.

Na selekciji se okupilo 29 igrača, 3 australska Ukrajinca, zanimljivo, tri brata Jakob, Jordan i Samuel, 2 Amerikanca Ismar Tandir i Mathew Miazga, 2 Kanađana Mykola Chacula i Jack Crawford, 7 mladića iz Bosne i Hercegovine, 1 s Kosova, dok su ostatak činili Hrvati. Napadač Jakob Tarasenko je odmah ostavljen u Dinamu, priključio se starijim pionirima, jer se po procjeni radi o velikom talentu. Također je zadovoljio Eros Grozda, mladić s Kosova koji će do ljeta ostati u Dinamu, a onda će se vidjeti hoće li se zadržati trajno.

Od ostalih inicijalno su zadovoljli Krešimir Bandić (1995), vratar iz Mostara, Antonio Miličević (1997), napadač iz Brotnja, Marko Erić (1995), napadač iz Vrbovca, Fabijan Kraljević (1994), stoper iz Ljubuškog, te Renato Perić (1995), veznjak iz Stolca. Oni će se ponovno na ljeto vratiti u Maksimir, kako bi se procijenilo jesu li materijal za Dinamo.

- Ova selekcija je po broju mladih igrača koji su zadovoljili bila najbolja do sada - kazao je direktor škole Romeo Jozak.

U razdoblju od 1. siječnja 2009. godine do danas održano je 12 selekcija kroz koje su prošla 283 igrača, od toga 48 stranaca. Sigurno se pitate koji su stranci ostali u Dinamu, te ima li koristi od mladića koji dolaze iz Europe i svijeta na maksimirske probe? Dakle, od 48 stranaca koji su u ove 3,5 godina prošli Dinamove selekcije, ostalo je njih 12, što u Maksimiru smatraju sasvim dobrim prosjekom. Svi su registrirani, osim u Dinamu, odijevaju dresove Lokomotive i Radnika. Najviše ih je iz BiH, što znači da u susjednoj državi očito rastu talentirani dječaci. Evo imena i prezimena mladih stranih igrača koji su ostali u Zagrebu nakon selekcija. To su Kristijan Jajalo, Safet Šivšić, Zdenko Bilać, Daniel Graovac, Alem Merajić, Admir Goloman, Adem Hodžić, Filip Omazić (svi BiH), Anto Vujica i Roko Zvonimir Strika (Australija), te Vincent Russel Borden (SAD).

- Nama su uvijek bili prioritet domaći mladi igrači, ali moramo pratiti i talente iz drugih država, jer tako to rade ozbiljni klubovi - kaže Jozak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:09