RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
‘SLATKE BRIGE‘

Dinamo mijenja raspored zbog Hrvatske, Talijani pustili novu priču o odlasku Lovre Majera - Rakitiću

Krznar zbog uspjeha Vatreni mora mijenjati raspored ljetnih priprema
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2021. 14:56

Jedne mirne Dinamove pripreme, tako bismo mogli nazvati ove dane u Moravskim Toplicama. Nema nekih velikih vijesti, najava megatransfera. Lovro Majer je, ako nekoga zanima, još uvijek ovdje, španjolski i talijanski mediji u priču oko interesa za Dinamovu “desetku” nakon Milana i Eintrachta ubacili su sad i Sevillu, sportski direktor Monchi poznat je da cijeni mlade igrače poput Majera, s te strane ne bi taj interes bio ništa čudno. Međutim, konkretno nema ništa, Sevilla se nije javila službeno javila Dinamu...


Naravno da se u Sloveniji prate nastupi hrvatske reprezentacije na Euru. Nema naredbe da svi moraju gledati zajedno, igrači su obično po sobama, ali zato članovi stručnog stožera i delegacije gledaju skupa. Damir Krznar, osim što je nogometni stručnjak, i tehnološki je “navudren”, spojio je sve što treba spojiti da bi se slika s njegova laptopa projicirala na veliki projektor u konferencijskoj sali, koju Dinamovi treneri koriste i za fitness-treninge.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Jer, temperature su takve da je ugodnije trenirati u konferencijskoj sali, nego na terenu. Signal prijenosa malo kasni, pa nisu rijetki ni slučajevi “spojlanja”, dok je lopta kod Livakovića već saznate da je Vlašić zabio gol, netko baš komentira kako bi Modrić mogao zabiti, eto, Luka zabija svojom vanjskom. A tek brojni komplimenti na igru Perišića, prije nego će Modrić izvesti odlučujući korner... Svejedno, iako naslućuju što će se dogoditi, svi opet skaču, bodre reprezentaciju, a logično je da najviše komentiraju igru svojih igrača.


Ne moramo ni naglašavati da se malotko složio s kritikama na račun Joška Gvardiola, trener vratara Sandro Žufić zapljeskao je svakoj odličnoj reakciji Dominika Livakovića. Neki su nam rekli i da su prognozirali da će biti 3:0, drugi 2:1 ili 3:1, laganu pobjedu Hrvatske, iako za to nema čvrstih dokaza.


Međutim, vrlo brzo pobjeda protiv Škotske donijela je Krznaru i njegovim suradnicima “slatke brige”. Naime, Dinamo bi zadnju utakmicu na pripremama trebao igrati 28. lipnja u 18 sati protiv Rostova. Točno kad i reprezentacija u osmini finala. Nikome nije niti na kraj pameti igrati pripremni dvoboj u tom terminu, pa sad traju dogovori i razgovori.

Otkazivanje nije opcija, Dinamu treba ta utakmica, igrati kasnije tog dana znači da bi susret počeo iza 21 sat, a što ako u Kopenhagenu budu produžeci? Prije 18, na velikoj vrućini, nema smisla. Ostati dan dulje na pripremama i igrati 29. lipnja, opet, pomjera se raspored priprema, to je trebao biti slobodan dan, igrači su već organizirali kako će ga provesti. Najrealnije je da se utakmica odigra dan ranije, 27. lipnja, te da Dinamo za jedan dan skrati pripreme, a kroz treninge idućih dana nadoknadi taj jedan dan.


U četvrtak će Dinamo igrati protiv slovačkog Sereda, za koji između ostalih nastupa Dino Špehar. Slovaci samo zbog ove utakmice dolaze iz svoje zemlje, toliko im znači prilika da igraju s Modrima. Igrat će se dvaput po 45 minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 17:15