DAMIR KRAJAC/CROPIX
PALI U DRUGI PLAN

Dinamo odbio pustiti Leovca u Rusiju, a do daljnjeg ostaje i danas zaboravljeni, nekad ponajbolji igrač!

Nije prijavljen za Europu, nema ga ni u planovima za HNL, ali čini se da se ne zamara previše...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. veljača 2021. 08:01

Prijelazni rok završio je u većini zemalja u svijetu, otvoren je još u Kini i nekim tržištima Bliskog istoka i Ukrajini, to su jedine moguće destinacije, do ljeta, na koje bi još mogao otići poneki Dinamov nogometaš.

U Rusiji je, recimo, zimski prijelazni rok završio baš u četvrtak, 25. veljače, a u kontekstu Dinama zanimljiva je ta informacija, jer se zadnjih dana govorilo kako je jedan ruski klub želio na posudbu do ljeta, čak i s mogućnošću otkupa, dovesti Marina Leovca. On je u zadnje vrijeme u Dinamu u drugom planu, ne igra često, ne bi nas iznenadilo da je otišao iz Maksimira sad kad je stigao Marijan Čabraja, koji će do kraja sezone vjerojatno dobivati ponešto minuta.

Međutim, Leovac je ostao, očito ni u Dinamu nisu bili baš zainteresirani za tu opciju prije nego završe dvoboji s Krasnodarom. U tom trenutku mogući prolazak dalje u Europi nosio je ipak odgovornost da lijeva strana ne ostane samo na Gvardiolu i Čabraji, koji se tek treba prilagoditi na Dinamove ambicije pa u Maksimiru nisu ni pretjerano ozbiljno razmišljali o odlasku Marina Leovca. Zlu ne trebalo...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

A što se događa s Izetom Hajrovićem? Hajrović je u zadnje vrijeme opet pao sasvim u treći plan, ne samo da nije prijavljen za Europu, nego ga ni u HNL-u nema u trenerovim idejama. Tijekom ovog prijelaznog roka pisali su mediji iz BiH da ga želi dovesti Sarajevo (opet) te da je Hajrović rekao ‘ne’.

Koliko je u tome istine, ne znamo, Hajrović je u svakom slučaju ostao u Maksimiru, kao i ranije kad su se spominjale neke druge destinacije poput, recimo, Turske. Hajrović je, čini se, flegmatičan, ne zamara se time što ne igra, neće iz Dinama bilo kamo, u najgorem slučaju, odradit će ugovor do kraja pa onda otići.

Ugovor mu istječe krajem godine, moguće je, dakle, da već na ljeto pronađu on i klub neko rješenje, ako se ipak još ovih dana ne dogodi neki preokret pa Hajro ode nekamo kuda još može otići. Iako, u ovom trenutku izvjesnije je da će do ljeta biti u Dinamu i čekati ako ga se Mamić sjeti pa dobije koju minutu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 16:19