Drago Sopta / Cropix
ODLAZAK NA ČIZMU

Dinamo ostaje bez dragulja: Za Alena Halilovića zanimaju se čelnici Juventusa!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. svibanj 2012. 11:01

Dogodi se više puta da nazovu i traže podatke, one koje se u pravilu ne može dobiti na internetu. Gdje god se interes talijanskih kolega novinara pokaže tek formalno, da im ne promakne eventualni transfer na Apenine, nerijetko se za nas pokazuje kao najava zanimanja tamošnjih klubova za hrvatske igrače.

Poziv SMS-om kroničara Juventusa možemo li se “čuti”, značio je samo jedno. Netko iz Hrvatske zanimljiv je Staroj dami. Doduše, nedavno je za torineze potpisao Simon Sluga, Porečanin koji je s Kantride otišao lani braniti za primaveru Juvea, pa smo brzo spoznali da o njemu već sve znaju. Ubrzo je kolega nazvao i otklonio sve dileme.

- Možete mi reći nešto više o Haliloviću iz Dinama?

Halilović? Koji Halilović, pa njemu je tek 16 godina... Upravo je to i bit poziva. Juventus, kako govore njegovi informatori, ide u Zagreb na pregovore jer žele dovesti mladog igrača koji se smatra najvećim talentom koji se pojavio u posljednjih desetak godina u Hrvatskoj. Činjenica da je Juve spreman na pregovore, dakle na odštetu, iako bi igrač po slovu zakona mogao na ljeto s „obiteljskim razlozima“ preseliti u inozemstvo za UEFA-inu taksu (400-tinjak tisuća eura), jasan je znak da “mali” ima nešto posebno…

- Ne znam ništa o tome, meni nitko nije išta kazao! - odgovorio nam je Halilović senior. - Najradije ne bih uopće govorio za medije, znate kako je bilo lani puno polemika, svašta se događalo i ne želim to ponoviti, kako zbog sina tako i zbog sebe i obitelji.

Imamo informaciju da se Juventus najavio Dinamu za pregovore?

- Ponavljam, nitko mi o tome nije kazao niti riječi.

Kad biste birali između Dinama i Juveove omladinske kategorije?

- Nije to baš tako lako razlučiti. U Dinamu bi svakako brže došao do prve momčadi i moguće afirmacije. Točno je da je Alen još uvijek jako zaigran, tek treba sazrijeti kao osoba a potom i kao igrač. U Juventusu ili nekom drugom euro velikanu, bi kroz njihov omladinski pogon vjerojatno kvalitetnije napredovao obzirom na jaču konkurenciju i velika ulaganja. No, kao roditelj niste na čistu što je najmudrije.

Ako se Dinamo i Juventus dogovore, što biste vi?

- Nema šanse da pustim dijete tako mladog samog u svijet, naravno da bi cijela obitelj, uključujući i dva mlađa sina koji igraju u mlađim kategorijama, otišli van.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:23