DAMIR KRAJAC/CROPIX
SKUPA POBJEDA

Dinamo ostao bez još jednog super važnog igrača!? Krznar: ‘Boli ga, sve je natečeno, ide na rendgen...‘

‘Ostali? Gavranovića neće biti ni za Villarreal. Petković? Možda, vidjet ćemo, ide u Španjolsku‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. travanj 2021. 22:02

Nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice Prve HNL 2-0 (1-0) pobjedom na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici protiv posljednje Lokomotive. Strijelci za novi uspjeh Dinama bili su Gvardiol (30) i Atiemwen (69).

Dinamo je rutinski upisao tri boda protiv ove sezne slabašne Lokomotive, prvi pogodak na utakmici Gvardiol je postigao u 30. minuti, nakon što je neometan primio loptu u suparničkom kaznenom prostoru ona mu je malo pobjegla, ali je potom klizećim startom uputio udarac sa 14 metara koji je iznenadio Hendiju.

Pobjedu je potvrdio Atiemwen u 69. minuti, Jakić je uputio dugu loptu u kazneni prostor Lokomotive, tamo ju je Oršić spustio glavom točno u trk Atiemwenu koji je imao lagan zadatak zatresti mrežu.

- Vrijedna i zaslužena pobjeda, malo lošiji ulazak u drugo poluvrijeme je nešto što nas je zabrinulo. Morali smo uvoditi igrače koje smo mislili odmoriti, prije svega mislim na Jakića. Bio je kreator drugog gola, donio stabilnost - rekao je nakon utakmice Dinamov trener Damir Krznar, ali najviše je sve zanimalo kakva je situacija s ozlijeđenim kapetanom Ademijem.

- Morat ćemo vidjeti. Stopalo je bolno, natečeno, radit ćemo rendgen, ali nadam se da ćemo ga imati za Španjolsku. Ostali? Gavranovića neće biti ni za Villarreal, možda za Istru, Petković napreduje, putovat će s nama u Španjolsku pa ćemo na licu mjesta vidjeti hoćemo li ga koristiti. Idemo tamo puni nade u još jednom iznenađenje - zaključio je Krznar.

Samir Toplak bio je svjestan blijede partije svoje momčadi, tračak svjetla tek je 20 minuta drugog dijela.

- Prespavali smo prvo poluvrijeme, teško smo spajali dodavanja. Rekao sam im da moramo početi igrati, zadnji smo, moramo ući hrabrije. I na tome dijelu moramo graditi naše daljnje igre. Sad mi je puno toga jasnije, kako reagiraju pod pritiskom, vidim svjetlo na kraju tunela. U psihološkoj smo blokadi, radit ćemo na tome da kad bude stani-pani mi budemo ti koji će uspjeti, vjerujem da još nije sve izgubljeno - rekao je Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:40