ATLANTIC CUP

Dinamo ostao bez trofeja! Midtjylland golom iz penala svladao Modre u finalu!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. veljača 2012. 22:09

Ante Čačić nikako da uhvati prvi trofej s Dinamom. Nakon poraza poslije jedanaesteraca od Splita u Gabeli, sad su u Faru Modri izgubili u finalu Atlantic cupa od danskog Midtjyllanda, pogotkom s bijele točke.

Dinamo, iako je, za razliku od prošle utakmice s istim suparnikom, sad bio brojčano jednak, ali i manje opasan. Iako su Modri držali loptu i vezli oko šesnaesterca Danaca, iako su imali 'bezbroj' kornera a Kelava bio najnezaposleniji čovjek na terenu, pravih velikih šansi nije bilo. Najbliže je baš nakon jednog kornera bio Bišćan, glavom je pucao pokraj gola. Slična priča i u nastavku, Dinamo je napadao, dominirao, Midtjylland se branio, pravu je šansu imao Sylvestr, njegov je udarac s nekoliko metara blokiran.

Midtjylland je bio u svom kaznenom prostoru, kao da su Danci čekali Dinamov pogodak, ali - ništa. I onda kazna na drugoj strani. Jedna od rijetkih kontri Danaca. Hassan je ušao u šesnaesteraca, stigao do gol-aut crte, prakitčki u mrtvi kut i tamo ga je Kelava srušio . Je li trebao ili je mogao to elegantnije riješiti, s obzirom da Hassan nije izgledao kao čovjek s idejom što učiniti. Međutim, Kelava ga je srušio, sudac je dosudio kazneni udarac, koji je Olsen pretvorio u pogodak. Dva je gola u dvije utakmice Midtjylland zabio Dinamu, oba s bijele točke, bez previše prilika. Dinamo svoje nije iskoristio i nije osvojio turnir.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

DINAMO - MIDTJYLLAND 0:1 (Olsen 75' 11 m)

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Bišćan (od 53. Tonel), Šimunić, Ibanez (od 86. Alispahić) - Calello, Badelj - Tomečak (od 53. Pivarić), Sammir (od 53. Kovačić), Sylvestr (od 86. Kramarić) - Beqiraj (od 53. Krstanović). Trener Ante Čačić.

MIDTJYLLAND: Haugaard - Romer (od 59. Afriyie), Nielsen (od 46. Sviatčenko), Albrechtsen, Juelsgard - Salami (od 59. Nworuh), Albaek (od 46. Poulsen) - Olsen (od 81. Bak), Pedersen (od 46. Uzonchukwu), Ogunleye (od 59. Hassan) - Larsen (od 59. Igboun). Trener Glen Riddersholm.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:27