CROPIX
 DAMIR KRAJAC
TREĆI PUT ZAREDOM

Dinamo osvojio još jedan naslov! Jedan je poraz bio ključan u čitavoj priči, tada je krenuo modri stroj

Slaven pobijedio Rijeku, Lokomotiva u dramatičnoj završnici Hajduk, a šampanjac je otvorio Dinamo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. lipanj 2020. 23:58

Slaven Belupo pobijedio je Rijeku, Lokomotiva je u dramatičnoj završnici svladala Hajduk, a šampanjac je otvorio Dinamo! Modri su na plus 19, šest kola prije kraja, matematički prvaci, treći put zaredom, 21. put otkad je HNL-a. Zasluženo, nema prigovora na Dinamovu krunu, maksimirski klub još jesenas je pod komandom Nenada Bjelice, paralelno s europskom pričom, gradio i dominaciju u HNL-u, odskakao kvalitetom.

Ključna utakmica za Dinamo bio je poraz u Varaždinu, u devetom kolu. Nakon tih 1:0 za domaćine i prve četvrtine prvenstva, Hajduk i Dinamo bili su izjednačeni na vrhu, imali su 19 bodova. Tada je Bjelica vidio da je vrag odnio šalu, Dinamo je i u HNL-u prebacio u višu brzinu, krenuo je modri stroj u pohod po naslov. U idućih 12 kola skupili su Modri 11 pobjeda i remi, promarširali Rujevicom (0:5), razbili Lokomotivu (4:0)..., jedino je Hajduk izvukao bod u Maksimiru. Stigao je poraz u Osijeku (0:1) u 22. kolu, ali unatoč njemu Dinamo je imao već 12 bodova viška, odavno nikakve dvojbe više nije bilo, a Dinamo se okrenuo svojim problemima i svojim planovima.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

Otišao je Bjelica, bilo je natezanja oko smanjenja ugovora, pitanje stadiona dodatno se produbilo nakon potresa, proljeće je u Maksimiru bilo sadržajnije izvan terena nego na njemu. Jovićević je sjeo na klupu, nije mu lako, naprotiv, Dinamove igre nakon restarta sezone nisu na razini šampionskih, ali ovakvim raspletom ipak je jedan teret spao s njegovih leđa. Bilo bi ljepše i slađe za Modre, da je naslov osvojen u Velikoj Gorici, da je tamo Jovićevićeva momčad pobijedila i odmah proslavila trofej, ali, ispalo je ovako, broji se čitava sezona i tu je Dinamo bio najbolji i najdominantniji kad je bilo najvažnije. Najmanje su Modri oscilirali, uzimali su bodove i u 'velikim' i u 'malim' utakmicama, nakon tog poraza u Varaždinu više nisu nikome dali priliku za iznenađenje.

image
Bjelica čestitka Dinamu
SCREENSHOT

Bez obzira što je naslov arhiviran, u Dinamu ne smije biti opuštanja, očekuje se da Jovićević i njegovi igrači beskompromisno pobjeđuju, hvataju zamah za europsku sezonu od koje se opet puno očekuje. Kad se ovako uvjerljivo osvoji naslov, taj imidž treba čuvati, letvica je visoko postavaljena. Nakon čaše šampanjca, zasukati rukave i već večeras kreće novi 'projekt Liga prvaka'.

image
Dinamo proslava
GNK DINAMO

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:11