gnk dinamo
AFRIKANAC U MAKSIMIRU

Dinamo predstavio pojačanje iz Gane: 'Discipliniran sam i sigurno imam 22 godine!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2013. 15:02

Zadnjeg dana prijelaznog roka za HNL klubove u redove Dinama stigao je Ganac Lee Addy, 22-godišnji stoper koji je igrao u Crvenoj Zvezdi, a prošlu je sezonu proveo u redovima kineskog Daliean Aerbina.

Ganac je doveden na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa, a najsvježija prinova Dinama može se pohvaliti iskustvom igranja na SP-u.

- U zadnji tren smo doveli Addyja i tako riješili problem u zadnjem redu. Dogovorili smo posudbu u trajanju od godine dana s mogoćnošću potpisa ugovora na četiri i pol godine. Imali smo u planovima još dvojicu stopera, ali oni su bili znatno skuplji od Ganca. Kako god bilo Addy će biti pojačanje za Dianamo - izjavio je Zdravko Mamić.

Kružile su glasine kako je reprezentativac Gane u jednom trenutku promijenio svoj datum rođenja.

- Bio je nesporazum u savezu i na stranicama Fife, više igrača sa sličnim imenom, ali mogu potvrditi da sam rođen u srpnju 1990., kazao je Addy.

- Imamo sve njegove dokumente. Njegovi podaci unesni su u TMS sustav između kineskog i hrvatskog saveza i nemamo razloga sumnjati u istinitost istih, kazao je Zdravko Mamić.

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji trener Crvene Zvezde, Robert Prosinečki kazao je kako se radi o talentiranom igraču, ali također sklonom kršenju klupske discipline.

- Kada je Prosinečki u pitanju moram reći da je on izvanredan čovjek i trener. Kada je kršenje discipline u pitanju, svi radimo greške iz kojih učimo, pa tako i ja. A incident kada se nisam pojavio na pripremama u klubu, nije bilo izbjegavanje obaveza već sam morao nešto duže ostati u Gani, kazao je Addy.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:24