Nikola Moro
 GORAN MEHKEK/CROPIX
Zanimljivi podaci

Dinamo punih 16 godina nije prodao nekog igrača u Rusiju, a ukupno svega trojicu

Najzvučniji transfer dosad bio je onaj Olićev koji je u Moskvu stigao za 5 milijuna eura
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 17:46

Zanimljivo, Rusija spada u nogometne zemlje s kojima je maksimirski Dinamo vrlo malo poslovao. Iako je financijski i igrački Rusija upravo početkom stoljeća doživjela uzlet, tamošnji klubovi plaćali velike odštete i dovodili igrače sa svih strana svijeta, a Dinamo baš tih godina počeo bogato proizvoditi igrače, rijetko su se susretali interesi Dinama i ruskih klubova.

Češće su Modri prodavali u Ukrajinu, točnije u kijevski Dynamo, tamo su iz Maksimira otišli Jerko Leko, Ognjen Vukojević i Josip Pivarić, nego u Rusiju.

Dakle, samo tri igrača dosad su Dinamov dres zamijenili onim ruskih klubova, najzvučniji je svakako Ivica Olić. Otišao je u moskovski CSKA za pet milijuna eura, taj su transfer obilježile kontroverze i veliki preokreti, ide-ne ide situacije, na kraju je ipak otišao u Moskvu i tamo ostavio dugok trag.

Osim njega, iz Maksimira su put Rusije otišli tek Mario Jurić, današnji tajnik HUNS-a, za oko 600 tisuća eura transferiran je u Šinjik iz Jaroslava, dok je stoper Stipe Lapić za oko 200 tisuća eura potpisao za Kuban iz Krasnodara. Dakle, zadnji transfer u Rusiju bio je prije 16 godina!?

Inače, danas u ruskoj Premierligi igraju sedmorica Hrvata. Tu su Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović (CSKA), Dejan Lovren (Zenit), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Filip Uremović i Silvije Begić (Rubin Kazanj), Zoran Nižić (Akhmat Grozni), dok su Danijel Miškić (Orenburg) i Dejan Radonjić (Krilja Sovjetov) ispali iz lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 07:47