SAKIS MITROLIDIS/AFP
MAKSIMIRSKI ‘MERCATO‘

Dinamo spašava karijeru bivšeg napadača Rijeke? Na meti Modrih i as s Rujevice koji je ‘vruća roba‘

Napadač koji se nalazi na izbornikovom radaru nezadovoljan statusom u PAOK-u
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. prosinac 2020. 12:08

Jučer nam je od grčkih kolega iz Soluna sletjela informacija da je Dinamo zainteresiran za dovođenje napadača PAOK-a, 27-godišnjeg Antonija Mirka Čolaka! Kolege su nam kazali da je prema njihovom saznanju priča vrlo ozbiljna, a izvor im je bio klupski, dakle, onaj iz PAOK-a.

Naravno da će prije početka zimskog prijelaznog roka biti mnogo priča oko transfera kad je Dinamo u pitanju, da će se u eteru vrtjeti dosta raznih imena, tako je bilo i u ljetnom prijelaznom roku. Međutim, ova priča bi zaista mogla imati zanimljive konture. Naime, Modri su već ljetos bacili udicu na bivšeg napadača Rijeke, o tome smo pisali.

Čolak, hrvatski napadač rođen u Njemačkoj, iza sebe je ostavio sjajnu sezonu na Rujevici, s 20 pogodaka bio je najbolji strijelac HNL-a, a dobio je i reprezentativnu pozivnicu Zlatka Dalića. Dosta se govorilo o njegovom prelasku u Maksimir, ali na koncu ga je Rijeka prodala PAOK-u u transferu vrijednom tri milijuna eura.

Međutim, u PAOK-u Čolaku ne cvjetaju ruže, baš nimalo. Do sada je u grčkom prvenstvu odigrao osam utakmica solunsku momčad, ali tek je tri puta krenuo od prve minute i to na onim početnima protiv Volosa, OFI-ja i AEK-a, a na ostalima je ulazio kao zamjena. Zabio je samo jedan gol i to iz jedanaesterca u zadnjoj minuti protiv Panetolikosa. U Europskoj ligi je u udarnoj postavi krenuo na čak pet utakmica, ali je u svakoj zamijenjen. Nije zabio niti jedan gol...

Čolak, naravno, nije zadovoljan takvim statusom, a grčki izvori tvrde da se ne vidi u PAOK-u u bližoj perspektivi. Želi više igrati, nada se da bi ga Zlatko Dalić mogao u tom slučaju pozvati na Euro. Ukoliko Bruno Petković ode ovog prijelaznog roka, a ponuda će sigurno biti, Čolak bi zaista u Dinamu mogao revitalizirati karijeru koja je zapela u Grčkoj. Kad bi se ostvario transfer u Maksimir, išao bi posve istim putem kojim je kročio i Marin Leovac. Naime, lijevi bočni je također otišao u PAOK, a onda je stigao na maksimirsku adresu.

Kad smo već kod priča o mogućim transferima Modrih, iz menadžerskih izvora stiže i vijest da je ZG-klub zainteresiran i za vratara Rijeke Ivana Nevistića! Ipak, teško je vjerovati da bi Rijeka pustila svog prvog vratara, a ne vjerujemo i da bi Nevistić došao u Maksimir biti zamjena Dominiku Livakoviću. No, ako ode Livaković...

Nevistić opcija za Maksimir ode li Livaković

Ivan Nevistić vruća je priča Rijeke, ne bi čudilo da već ove zime napravi transfer i napusti Rujevicu. Golman koji je imao najviše obrana u Europskoj ligi, 28 u šest utakmica, zapeo je za oko mnogim europskim klubovima, tako i iz liga Petice poput Serie A, a doznaje se i da je zanimljiv i Dinamu ako dođe do prodaje Dominika Livakovića.
Nevistić se nameće i izvrsnim obranama i sigurnom igrom nogom, zato je trener Rožman i tražio od igrača da ne napucavaju loptu ako protivnik igra presing, nego je vraćaju njemu te preko njega grade izlazak u napad. To je također bitna vrlina u današnjem nogometu.
Nevistić je tijekom 2020. prvo u lipnju i srpnju spašavao Varaždin od ispadanja iz Prve lige, a onda od kolovoza nadograđivao karijeru u Rijeci. Dojam je da se njemu nikamo ne žuri, da bi ostao na Rujevici, ali ako Rijeka dobije ponudu koja će je zadovoljiti, možda uskoro krene u novi izazov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:04