foto: Tomislav Kristo / CROPIX
SLAVLJE U MAKSIMIRU

DINAMO STIGAO DO 11. POBJEDE ZAREDOM, EDUARDO NAJSRETNIJI Ćorić i Hodžić ispravili kiks Portugalca!

Teškom mukom 'modri' do 100 HNL utakmice bez poraza u Maksimiru. Goste je vratio u život Eduardo koji je katastrofalnom reakcijom skrivio izjednačenje u Maksimiru.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. ožujak 2016. 18:03

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:1 (Ćorić 2', Hodžić 58' / Križman 33')

Dinamo: Eduardo – Stojanović, Schildenfeld (od 58. Benković), Taravel, M. Musa – Pavičić (od 46. Fernandes), Machado – Rog, Ćorić , Pjaca – Hodžić (od 74. Henriquez)

Slaven Belupo: Rozman – Barić, Edson, B. Musa, Štiglec – Paracki (od 64. Gregurina), Arap (od 71. Savić) – Christensen (od 56. Burić), Jambor, Ozobić – Križman.

Teže nego je to bilo za očekivati, Dinamo je stigao do 100 uzastopne utakmice bez poraza na Maksimiru u utakmicama HNL-a. Zadnjeg dana srpnja 2010. godine, Rijeka je postala posljednji klub koji se u domaćem prvenstvu osladio s tri boda protiv Dinama na njegovu stadionu.

Put prema okrugloj brojci jučer je utaban već u 97. sekundi dvoboja sa Slaven Belupom. Tih dvije tisuće gledatelja nije niti sjelo na svoja mjesta a već je na semaforu zasvjetlilo 1-0. Petar Stojanović doktorski je izbacio Hodžića u priliku. Njegov udarac spriječio je vratar Rožman ali priliku za popravni ispit ne propušta Ante Ćorić.

U tom trenutku činilo se kako Belupu slijedi porcija u Maksimiru. No, Dinamo je neshvatljivo stao. Osim gola, domaćin nije napravio apsolutno ništa vrijedno pažnje u prvom djelu. Niti jednu priliku, bez smislene akcije. Tek silovanje lopte i jalova dominacija. Daleko ispod očekivanja… S druge strane, Željko Kopić nije odustajao od zamisli koje su bile orijentirane prema defenzivi uzdajući se u pokoji kontranapad. Tako tipično za sve momčadi koje gostuju u Maksimiru. Ipak, izjednačenje nije donio kontranapad već je poklon paket gostima servirao vratar Eduardo. Igrala se 32. minuta kada je rutinsku intervenciju totalno zakomplicirao. Loptu je poslao u Ozobića od kojeg se ona odbija i odlazi pred prazna vrata gdje je priseban Sandi Križman. Katastrofalna greška Eduarda nije prva, još manje slučajna. Jer, prečesto je da bi bilo slučajno. Ovo mu je treća utakmica s identičnom pogreškom.

Zoran Mamić protiv Belupa nije računao na Soudanija. Službeno objašnjenje je kako Alžirac ima hematom zbog kojeg je propustio utakmicu u Puli. Jučer je trener Dinama posegnuo za pedagoškom mjerom u slučaju Juniora Fernandesa. Čileanac je utakmicu gledao s klupe za rezervne igrače, ali u poluvremenu je trener shvatio kako je vrag odnio šalu te ga ubacio u igru umjesto nevidljivog Pavičića.

Egal u Maksimiru trajao je 15-ak minuta nastavka kada novu prednost Dinamu donosi Armin Hodžić, prethodno iskoristivši smušenost obrane Belupa. Burić i Edson nikako se nisu mogli dogovoriti tko će izbiti loptu ispred svog gola što je znalački iskoristio napadač Dinama, ukrao je i s lakoćom zabio za novo vodstvo. U isto vrijeme je igru morao napustiti Gordon Schildenfeld. Izmjenu je potencijalni reprezentativac i putnik na Euro tražio s bolnim izrazom lica, primivši se za preponu.

Do kraja utakmice Dinamo je mogao potvrditi trijumf i doći do hendikep pobjede ali Taravelovom udarcu ispriječila se stativa, dok se Rog nije najbolje snašao u petercu gostiju. Dinamo će sljedeću nedjelju dočekati Lokomotivu na Maksimiru. Naime, zbog lošeg travnjaka u Kranjčevićevoj, Lokomotiva je tražila zamjenu domaćinstva.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:1 (Ćorić 2', Hodžić 58' / Križman 33')

DINAMO: Carvalho - Stojanović, Schildenfeld, Taravel, M. Musa - Machado, Pavičić, Rog, Ćorić, Pjaca - Hodžić

SLAVEN BELUPO: Rozman - Barić, Henrique, B. Musa, Štiglec - Paracki, Christensen, Jambor, Ejupi, Ozobić - Križman

KRAJ UTAKMICE

89' - Savić je povukao brzu kontru i pucao s ruba šesnaesterca, ali Eduardo paradom brani njegov pokušaj

77' - Ćorić je pucao s dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla visoko iznad grede

67' - Ćorić je pronašao Pjacu koji vraća glavom na pet metara za Hodžića, ali njegov slab udarac zaustavlja Rozman

60' - Ćorić je odigrao povratnu loptu za Musu, a ovaj potom puca s ruba šesnaesterca, ali Rozman brani

58' - GOOOL! Musa je povukao napad Modrih, a nakon duplog pasa s Ćorićem lopta mu se malo odbila, ali nesmotrenost Slavenove obrane omogućila je Hodžiću da dovede Dinamo u vodstvo

53' - Ćorić je pucao s dvadesetak metara, ali Rozman brani

45' - KRAJ PRVOG DIJELA

33' - GOOOL! Slaven Belupo je izjednačio golom Križmana nakon velike pogreške Dinamova vratara. Eduardo je pri ispucavanju pogodio Ozobića, ovaj je loptu proslijedio Križmanu kojemu iz blizine nije bilo teško pogoditi za izjednačenje.

15' - na Maksimiru ima oko tisuću gledatelja, a sudi Gabrilo iz Splita.

2' - GOOOL! Dinamo je poveo već u drugoj minuti, zabio je povratnik u momčad Ante Ćorić. Akciju je započeo Stojanović ubačajem s desne strane, Hodžić je pucao, vratar gostiju odbio loptu do Ćorića, a ovaj ju mirno pospremio u mrežu.

1' - utakmica je počela. Modri su bez kapetana Antolića i Sigalija koji su dobili kartone u Puli, a u sastav su se vratili Taravel i Ćorić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 16:03