SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NEMA PREDAJE

Dinamo sve bliže naslovu prvaka, a evo što kaže Nenad Bjelica: ‘I dalje ćemo se bacati na glavu...‘

Osijekov trener nakon remija na Rujevici ne misli priznati da je titula nedostižna
Piše: D. RužićObjavljeno: 26. travanj 2021. 18:40

Ishod prvenstvene utrke postao je izvjesniji nakon što se Dinamo odvojio na vrhu s četiri boda prednosti ispred Osijeka uz utakmicu manje. Osijeku je ostala tek slaba nada jer računica je jasna - momčad Damira Krznara trebala bi prosuti osam od mogućih 18 bodova u idućih šest utakmica pod uvjetom da Bijelo-plavi budu maksimalni u svojih preostalih pet prvenstvenih ogleda da bi družina iz Gradskog vrta prva prošla kroz cilj.

Ali, to neće ništa promijeniti u očekivanjima koje Nenad Bjelica postavlja ispred svojih igrača. Mentalitet svlačionice se gradi pobjedama, a na njima će trener Osijeka ustrajati u završnici sezone u kojoj je njegova momčad vratila neizvjesnost u Prvu HNL i pokazala kako može stati "na crtu" Dinamu.


Nagrada za odličnu sezonu po kojoj će ova generacija ući u klupske anale je nadohvat ruke, a može biti osvojena već u idućem kolu, u nedjelju protiv Varaždina na domaćem terenu. Bijelo-plavima, naime, nedostaju tek dva boda u idućih pet utakmica da i teoretski potvrde drugo mjesto, najbolje u klupskoj povijesti, i na prvenstvenoj ljestvici ostanu nedostižni Gorici ispred koje danas imaju ogromnih 14 bodova prednosti. Rijeka je trenutno na -15, a Hajduk na čak -23 boda od Osijeka.


- I s ovim bodom na Rujevici smo zacementirali drugo mjesto, u konačnici, osvojili i najviše bodova u klupskoj povijesti, pet kola prije kraja. No, to nas ne ispunjava u potpunosti. Siguran sam da će nam se ekipa i u svim preostalim utakmicama "bacati na glavu“ i pokušati ostvariti maksimum, svih pet pobjeda. Imamo za to snage i kvalitete zato i vjerujem da će tako i biti - prokomentirao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:30