Ranko Suvar / CROPIX
ČAČIĆ NIŽE POBJEDE

Dinamo sve riješio u prvom poluvremenu, Fatos Beqiraj postao prvi strijelac lige

U posljednjoj utakmici 18.kola Prve HNL-a Dinamo je bio bolji od Slaven Belupa, te je upisao pobjedu od 2:0. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, a dvostruki strijelac bio je Fatos Beqiraj, u šestoj i 39. minuti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. ožujak 2012. 20:52

Otužno su prazne bile maksimirske tribine, nakon subotnjeg derbija bio je to povratak u tradicionalni ambijent HNL-a. 'Ovo bi trebalo prekinuti, a ne ono s bakljama', cinično je prokomentirao jedan gledatelj sa zapadne tribine.

Šteta, jer ipak je ovo susret prve i treće momčadi Lige, ipak je to bila večer u kojoj je Davor Vugrinec mogao postati rekordni strijelac HNL-a. Došao ga je gledati i Igor Cvitanović, čiji je rekord (126 pogodaka) trebao dostići ili srušiti. Ali imalo se što vidjeti. Ne samo od Vugrinca, nego i od Dinama. Modri se nakon derbija nisu opustili, ušli su u utakmicu ozbiljno, kako je trener od njih i tražio. Ante Čačić sigurno je bio zadovoljan takvim pristupom.

1:0 - Beqiraj

Već u petoj minuti Dinamo je poveo. Sammir je izveo slobodan udarac, u gužvi se najbolje snašao Beqiraj i od vratnice je pogodio mrežu. Prvi put ovoga proljeća Dinamo je zabio tako rano, gostujući zid bio je probijen.

Poslije pogotka gledali smo obostrane pokušaje, odmah je zaprijetio Vugrinec. Prvi njegov pokušaj iz slobodnog udarca nije bio loš, ali iapka je otišao pokraj Kelavinih vrata. Uhvatio se Vuga za glavu, ljutito viknuo, vidjelo se koliko bi mu značio taj jedan pogodak u Maksimir. O dva vjerojatno ipak nije niti razmišljao. Nešto kasnije opet je imao slobodan udarac, ovoga puta Kelava je uhvatio 'živu' loptu. Imao je šansu i Mujanović, glavom je pucao u Kelavu. Sve drugo se odvijalo pred golom Koprivničana, posebno je raspoložen bio Beqiraj. Izašao je sam pred Pelina, ali mu je gostujući vratar odlično obranio. Solidan je bio i Rukavina, prolazio je po boku Vrsaljko, bili su Modri motivirani. A to je urodilo prekrasnom akcijom za drugi gol, možda i najljepšom ovoga proljeća.

2:0 - Beqiraj

Ante Rukavina dodao je loptu Vrsaljku, on je brzo prošao do crte šesnaesterca i vratio povratnu loptu na 12-13 metara, došao je Beqiraj i povećao vodstvo. Čuo se pljesak u Maksimiru, potpuno zasluženo. Ivan Krstanović, koji je potopio Hajduk, ali i napadač Splićana Ante Vukušić, koji je zabio dva pogotka na Kantridi, kao da su probudili inat kod Beqiraja koji je odigrao svoju najbolju partiju poslije zimske stanke.

Uvjerljivu Dinamovu igru u 3:0 propustio je nakon još jedne odlične akcije pretvoriti Alispahić. Vrsaljko je još jednom prošao po desnoj strani, odigrao na peterac. Natrčao je Alispahić i pogodio točno u Pelina. Do kraja susreta pobjednik nije bio upitan, uz konačan rezultat jedina je zanimljivost bila hoće li Vugrinec uspjeti u svom dostizanju Cvitanovićeva rekorda. Opet je izveo slobodnjak, opet blizu, ali malo preko gola. Pa još jednom iz igre, ali Kelava nije bio za 'suradnju', obranio je udarac. Vugrincu sinoć baš nije išlo...

GNK DINAMO - SLAVEN BELUPO 2-0 (Beqiraj 6, 39)

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Leko, Badelj - Rukavina (Pokrivač 79), Sammir (Pivarić 55), Alispahić - Beqiraj (Krstanović 72)

Slaven Belupo: Pelin - Pilipović, Kokalović, Bubnjić - Poljak (Čanađija 70), Brezovec, Gregurina, Purić, Glavica, Mujanović (Šaban 74) - Vugrinec (Jakšinić 86)

Kraj

86. minuta Tonel skače nakon ubačaja iz kuta, ali je lopta otišla pokraj gola

81. minuta - Ibanez je pucao iz voleja preko gola

78. minuta - Slaven je zaprijetio iz kontre, a udarac šabana je kelava obranio

69. minuta - Pivarić je prošao po lijevoj strani, a oštar centaršut uputio je Ibanez, ali je vratar gostiju pokupio ispred Rukavine

64. minuta - Ibanez je pokušao iz daljine, a Pelin je vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner

63. minuta - Vugrinec je pucao iz slobodnog udarca s preko 25 metara, ali je lopta otišla malo iznad vratnice

58. minuta- Gregurina je pronašao Brezovca koji puca visoko iznad gola

50.minuta - Alispahić se našao u dobroj prilici nakon ubačaja Vrsaljka, ali je pogodio vratara Pelina s nekoliko metara

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog dijela

42. minuta - Mujanović je pucao iskosa s desne strane, ali se lopta od Glavice odbila van

39. minuta - GOOL Vrsaljko je poslao povratnu loptu s desne strane, a Beqiraj je s desetak metara pucao nisko i pogodio bliži kut.Ovo mu je 13. pogodak te je izbio sam na vrh ljestvice strijelaca.

36. minuta - Kombinirali su Rukavina i Alispahić, a on je probao s ruba šesnaesterca,ali je lopta otišla preko gola

35. minuta - Vugrinec je nabacio, a Mujanović je glavom loptu skrenuo prema golu, ali je Kelava ponovno bio na mjestu

34. minuta - Mujanović je srušen na 20 metara od gola. Vugrinec je snažno tukao u Kelavin kut, ali je on bio spreman

30. minuta - Ibanez je izveo slobodnjak sa strane,ali je lopta otišla u ruke vratara

24. minuta - Rukavina je tražio Ibaneza na desnoj strani, ali je Kokalović dobro starta i izbio loptu

24.minuta - Dinamično se igra, bez puno prekršaja, Dinamo kontrolira, ali i Slaven ima ambicija

19.minuta - Dinamo stišće, Belupo se brani s deset igrača

14.minuta - Šansa za Dinamo. Beqiraj se sjurio u kazneni prostor, pucao je s desetakmetara, aali je protivnički vratar sjajno reagirao

7. minuta - Vugrinec je probao iz slobodnjaka s 20 metara, lopta je prošla malko pored vratnice

6. minuta - GOOL Sammir je ubacio iz prekida, obrana Belupa je loše reagirala, a na loptu je naletio Beqiraj te je od stative spremio u gol

1.minuta - Počela je utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:08