LOKOMOTIVA - DINAMO 1:2

Dinamo svladao Lokose u Maksimiru! Beqiraj dvostruki strijelac u slavlju Modrih!

U uvodnoj utakmici 9. kola Dinamo i Lokomotiva odigrali su oku ugodnu utakmicu u kojoj su ‘modri’ pobjedom 2-1 uzeli tri boda i dozu samopouzdanja pred put na Gerland
Piše: ArhivaObjavljeno: 23. rujan 2011. 19:27

ZAGREB - Neki su rekli kako će sudar Lokomotive i Dinama biti prijateljskog predznaka. Da će Lokosi “skinuti gaće” i prije nego lopta krene s centra. No, u petak je na Maksimiru bilo svega osim prijateljstva.

Dinamo je pobjedu nad filijalom platio ozljedom Tomečaka čiji je krvnik bio Josip Pivarić. Ništa manje grub nije bio Mlinar koji je popio crveni zbog starta na Badelju, a nije slutilo na dobro i nakon sudara Antolića i Vide.

U prvome djelu je Dinamo igrao, a Lokomotiva se osladila vodstvom. Jurčićevi igrači igrali su lijep nogomet, ali sa sterilnom završnicom. I dok su oni pleli mrežu oko gola Mitrovića, jedan od rijetkih izleta Lokosa preko centra završio je pogotkom. Bule je dodao, a Filip Škvorc smjestio loptu iza Kelave.

Mamić će smijeniti obojicu trenera”, čuo se duhoviti komentar u tim trenucima, ali za sprječavanje represivnih mjera pobrinuo se Fatos Beqiraj. Ušao je u igru umjesto Tomečaka, pet minuta “snimao” situaciju a potom jedan ubačaj Badelja trzajem glave pretvorio u izjednačenje.

Odmah po povratku s odmora stvari su sjele na svoje mjesto. Rukavina je pokrenuo akciju, Sammir istrčao ispred čuvara i nesebično dao Beqiraju da se po drugi puta upiše u listu strijelaca.

- Zadovoljan sam svime osim realizacijom. Ali, mi smo svjesno ušli u utakmicu s varijantom koju pripremamo za europske utakmice što znači manjak igrača u završnici. Kažnjeni smo od Lokomotive, a zamislite kako bi nas mogao kazniti neki renomiraniji protivnik podvukao je Jurčić koji je otkrio kako situacija s Tomečakom ipak nije ozbiljna kako se činilo u prvi trenutak.

Inače, čini se kako će sastav koji je Jurčić poslao na travnjak biti identičan onome na Gerlandu, uz jednu možda dvije izmjene. Treba vidjeti što će biti s Tomečakom, odnosno hoće li Šimunić ipak na poziciju lijevog beka.

- Vidjeti ćemo. Puno toga ovisi i o raspletu ozljede Tomečaka. Imamo nekoliko varijanti završio je.

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:2 (Škvorc 26'`/ Beqiraj 41', 50')

LOKOMOTIVA: Mitrović - Samateh, D. Škvorc, Komorski, Mesarić - Poljak, Brozović, Pivarić - Peko, Antolić - Bule. Trener: Mario Tot.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Šimunić - Badelj, Leko - Kovačić, Sammir, Ibanez - Rukavina. Trener: Krunoslav Jurčić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

82. minuta - Beqiraj je išao jedan na jedan s Mitrovićem, ali vratar Lokomotive izlazi kao konačni pobjednik

72. minuta - Kovačića puca s ruba šesnaesterca, ali Mitrović zaustavlja njegov pokušaj

54. minuta - Lokomotiva igra s igračem manje! Crveni karton dobio je Frano Mlinar

GOOL 50. minuta - Beqiraj svojim drugim pogotkom donosi prednost Modrima!

GOOL 41. minuta - Beqiraj je nakon niza napada Modrih uspio zatresti mrežu Lokomotive

27. minuta - Tomečak je dodao za Badelja, koji glavom prebacuje Mitrovića, ali lopta je odsjela na gredi

GOOL 26. minuta - Filip Škvorc pogodio je za vodstvo Lokomotive

24.minuta - Vida je pokušao glavom, uslijedila su još dva pokušaja koje Mitrović odbija

13. minuta - Ibanez je istrčao pred Mitrovića, ali i njegov udarac uspješno zaustavlja Mitrović

9. minuta - Rukavina izbija sam pred Mitrovića, ali vratar Lokomotive brani njegov udarac. Na odbijenu loptu natrčao je Badelj, ali Mitrović brani i njegov pokušaj

5. minuta - Rukavina je propustio loptu paralelno s gol-linijom Lokomotive, ali nije bilo nikoga dfa je pospremi u praznu mrežu

3. minuta - Sammir je izveo slobodan udarac i ubacio na rub šesnaesterca, gdje je Badelj najviši u skoku, ali njegov udarac otišao je izand grede

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 00:46