GORAN MEHKEK/CROPIX
Pod povećalom

Dinamo traži novog lijevog beka: Dvojica na vrhu liste želja, a igrač Rijeke teže je dostupna opcija

Gorički bek ima i inozemne opcije i spominje se kao mogući nasljednik Borne Barišića
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. siječanj 2021. 11:02

Kako će izgledati Dinamov prijelazni rok ove zime trenutno je teško prognozirati. No, ono što je jasno već od jeseni, mjesto na kojem će Dinamo sigurno tražiti novo lice jest pozicija lijevog beka.

Skautiraju u Maksimiru tržište, a kako saznajemo, na popisu mogućih novih imena nalaze se i Daniel Štefulj i Marijan Čabraja. O riječkom i goričkom beku već se ozbiljno razgovara u maksimirskim analizama. Štefulj je između njih dvojice prva, ali i teže dostupna opcija.

image
Daniel Štefulj
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Mlađi je, tek je napunio 21 godinu, a ima iza sebe iskustvo Europske lige, aktualni je U-21 reprezentativac. Marijan Čabraja pažnju je privukao svojim partijama u Gorici, igra standardno i konstantno, njegove igre primijećene su i izvan granica Hrvatske.

Nedavno je tako sam odbio ponudu iz MLS-a, postojale su opcije u Italiji i Poljskoj, a Čabraja se spominje i kao mogući nasljednik Borne Barišića u Glasgow Rangersima. Dijete je Dinamove škole, u Maksimiru se u prvom “mandatu” nije uspio nametnuti, no, sad u Dinamu o njemu ponovno razmišljaju.

image
Marijan Čabraja
GORAN MEHKEK/CROPIX

Vjerojatno je i jeftiniji od Štefulja, dogovor s Goricom bio bi jednostavniji nego s Rijekom. Čabraja je gotovo tri godine stariji od Štefulja, što je plus u kontekstu iskustva, ali bi mogao biti minus u kontekstu idućeg transfera, zadrži li se, recimo, u Maksimiru dvije, tri godine...

A, spomenuli smo, Čabraja već sad ima i neke inozemne opcije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:54