Tom Dubravec/CROPIX
SPLIT - LOKOMOTIVA 3-1

Dinamo u finalu turnira u Gabeli, Sylvestr i Alispahić strijelci protiv GOŠK-a!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 19. siječanj 2012. 16:14

Dinamo će igrati u finalu 22. memorijalnog turnira koji se igra u čast Andriji Ankoviću, jednom je od najvećih legendi Hajduka.

Hrvatski je prvak bez većih problema savladao bosanskohercegovačkog premijerligaša GOŠK sa 2-0, golovima Sylvestra i Alispahića. Ovo je bila prva pobjeda za trenera Antu Čačića na klupi “modrih” nakon što je u prvoj utakmici u Hercegovini remizirao protiv Brotnja. Nije to bila osobita predstava modrih - po teškom, blatnjavom terenu odigrali su taman onoliko koliko je bilo potrebno.

- Zadovoljan sam s obzirom na stanje terena i fazu priprema. Igrači su pokazali htijenje, stvorili smo još nekoliko šansi. Još se ne nazire najboljih 11, možda ćemo ih imati u Portugalu. Ali, nije nam to cilj jer moramo imati 16, 17 ili 18 igrača koji će ravnopravno konkurirati za najbolji sastav - rekao je Čačić.

Dinamo je u Hercegovinu stigao s najjačom delegacijom: Božica i Mirko Barišić, Zdravko Mamić, izbornik mlade reprezentacije Ivo Šušak...

Na tribinama tek dvjestotinjak gledatelja, a među njima i grupica Bad Blue Boysa koji nisu štedjeli Mamića, a najveće je ovacije dobio Nenad Pralija koji se nalazi u istražnom zatvoru.

Ipak, prava senzacija bio je Korejac Park Can Jong. On je u Gabeli na probi, domaćini se šale da su ga zaustavili na obližnjem graničnom prijelazu Doljani pa ostavili da igra nogomet.

U finalu će Modri igrati protiv Splita, koji je nakon sjajne predstave pobijedio Lokomotivu s 3-1. Splićani su sva tri gola zabili u prvom dijelu (Erceg, Golubar i Serdarušić), dok su Lokosi ublažili rezultat preko Martinca.

NK GOŠK - GNK DINAMO 0:2 (0:1)



Suci: Emir Alečković, Hrvoje Turudić, Toni Bandić (svi BiH); Gledatelja: 300

GOŠK: Schreng (od 61. Soldo) - Žderić, Jelavić (od 57. Šabanović), Kojić (od 58. Raić), Helvida - Čulum, Tomić, Zlomislić (od 73. Dodig), Raguž (od 70. Can Jong) - Karić (od 73. Bibić), Vasilj (od 46. Grgić)

Dinamo: Kelava - Leko, Vida, Šimunić (od 46. Tonel), Ibanez (od 46. Pivarić) - Badelj (od 64. Kovačić), Pokrivač (od 46. Calello) - Tomečak, Alispahić (od 70. Špehar), Sylvestr (od 58. Atta) - Beqiraj (od 46. Krstanović)

Strijelci: 0:1 Sylvestr (23.), 0:2 Alispahić (55.)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:47