Damir Krajac / CROPIX
LOŠA FORMA

Dinamo u slobodnom padu: Može li momčad s Maksimira izgubiti i jesenski naslov?

'Igramo loše, ne možemo nikoga pobijediti. Sad se moramo brinuti i za prvenstvo, Rijeka je u naletu, kako ćemo je pobijediti u Maksimiru?' - razmišljaju Modri
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. studeni 2014. 12:56

To je sukus razmišljanja dinamovaca iz kluba, oko kluba. A to dosad nije bio slučaj, Dinamo se nikad nije bojao za rasplet HNL-a, obično je prvenstvo bilo ispušni ventil za europske frustracije. Bilo je na kraju jeseni svega, nije ovo prva kriza u tom razdoblju.

Recimo, prije dvije godine posao je izgubio Ante Čačić nakon poraza od Zagreba, Kruno Jurčić godinu ranije izgubio je onako teško od Lyona nakon dva mršava remija s Interom i Cibalijom. Međutim nikad zapravo kriza nije prouzročila bojazan da bi Modri mogli kliznuti s prvog mjesta HNL-a, obično su u Maksimiru bili svjesni da im tu nitko ne može ništa. Zanimljivo je usporediti i aktualnu situaciju s onom lanjskom. Dinamo je prije godinu dana možda i svoje najbolje partije pružao baš krajem studenoga i u prosincu. Baš je tada završilo neugodno razdoblje, odlazak Jurčića, pa Ivankovića, Modri su izlazili iz krize slične ovoj današnjoj.

I onda u završnici dodali gas. Pod palicom Zorana Mamića. U zadnjoj minuti Hajduk je u Maksimiru uspio izboriti remi u prvenstvu, a onda je četiri dana kasnije teško stradao. Bila je to sjajna predstava Zagrepčana, pet komada u Hajdukovoj mreži, osmijesi na licima pobjednika, užitak igranja. I gledanja. Baš je tih petnaestak dana prošlog prosinca bilo presudno da Zoran Mamić odluči prihvatiti klupu bez prefiksa “v.d”. Eto, godinu dana kasnije, ti isti igrači, uz još neke nove, muče i sebe i publiku i strahuju hoće li uopće u drugi dio prvenstva ući kao prvoplasirani. Prvo moraju u Pulu, zatim stiže Rijeka u Maksimir. S ovakvom igrom kakvu pružaju u zadnje vrijeme Modri uistinu moraju strahovati.

- Bojim li se Rijeke? Ne bojim se, samo je respektiram. Imaju Riječani euforiju sa svih strana, pozitivnu atmosferu, ali ja stojim i dalje iza svojih riječi da u našem prvenstvu Dinamo odlučuje kako će izgledati utakmica. U svakom slučaju, da Dinamo ima takvu podršku medija i navijača kao Rijeka, sigurno bismo bili puno jači - kazao je na temu straha od gubitka prvog mjesta Zoran Mamić.

Bio bi to doista velik šok da “siguran naslov” Modri dovedu pod upitnik. Moguće je da će baš o susretu s Rijekom, kasnije i sa Celticom u kojemu će biti važan dojam i pobjeda za popravak ukupnog dojma, ovisiti i Zoranova budućnost na Dinamovoj klupi. Atmosfera je na vrlo niskim granama, takvo je i samopouzdanje plavih zvijezda. Bilo je kriza i krizica, ali ne sjećamo se da su u Maksimiru s toliko tjeskobe iščekivali svaku iduću utakmicu. Tako iščekuju ovu s Istrom, pogotovo onu s Rijekom, Celtic i Slaven Belupo još su daleka budućnost. Sve najvažnije utakmice u zadnjih šest mjeseci, osim onih s Petrolulom, momčad Zorana Mamića je izgubila. Dinamo treba veliki preokret, izlazak iz ponora u samo tjedan dana. Jer upitan je i jesenski naslov, nije šala...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 13:35