DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ODRŽANA SKUPŠTINA

Dinamo u teškoj godini zaradio gotovo 400 milijuna kuna, Modri planiraju sami sanirati istočnu tribinu?

Skupština i Nadzorni odbor kluba jednoglasno su prihvatili godišnje financijsko izvješće
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. ožujak 2021. 20:46

Redovna godišnja Skupština Dinama bila je u hotelu Westin i, što dosad ne pamtimo, zatvorena za medije, pa je klub navečer sam izvijestio o zaključcima. Uvertira u ovu Skupštinu bilo je pismo udruge 'Dinamo to smo mi' objavljeno u medijima u ponedjeljak, u kojemu članovi te udruge traže da skupštinari ne prihvate financijsko izvješće za 2020. godinu, a prije desetak dana dio skupštinara je i na kućnim adresama dobilo prijetnje i upozorenja nepoznatih, maskiranih osoba, uz poruke da se više ne pojavljuju na sjednicama i podnesu ostavke...

- Poduzeto je niz pravnih radnji protiv pojedinaca i udruga, koji svojim prijetećim postupcima i lažnim tvrdnjama pokušavaju ugroziti normalno funkcioniranje kluba. U trenucima velikih sportskih rezultata, te poslovne i financijske stabilnosti Dinama, nećemo dozvoliti destabilizaciju kluba - stoji u priopćenju, a, sudeći prema klupskom izvještaju, Skupština je donijela željene odluke, na sjednici su bila 62 od 80 članova, a financijsko je izvješće - prihvaćeno.

- GNK Dinamo je za 2020. godinu ostvario ukupni prihod u iznosu od 381.940.536,83 kune, ukupni rashod u iznosu od 379.132.302,84 kune, te ostvario bruto dobit u iznosu od 2.808.233,99 kuna. Glavninu rasta prihoda generiraju prihodi od prodaje roba i usluga, prihodi od UEFA-e s osnova solidarnih uplata, plasmana i rezultata u UEFA natjecanjima, te prihodi od prodaje i posudbe igrača - rekla je predsjednica uprave Vlatka Peras, a naglasila je kako je 'izvanredan sportski rezultat i plasman u grupnu fazu Europa lige rezultirao odličnim poslovno financijskim rezultatom', pogotovo u vrijeme pandemije kad prihodi širom svijeta strmoglavo padaju.

Inače, u usporedbi su prethodnom, 2019. godinom, prihodi su manji za oko 500 tisuća kuna, ali su rashodi veći za 10 milijuna kuna.

Predsjednik Mirko Barišić najavio je da će Dinamo i dalje ustrajati na projektu novog stadiona, a do tada pokušati što više ospobiti ovaj stadion za igranje utakmica.

- Moramo ga osposobiti, posebno istočnu tribinu, ta tribina je opasna i nadamo se da ćemo to operativno riješiti - najavio je Barišić rješenje i te tribine.

Bilo je riječi o Zakladi 'Nema predaje', koja je osim pomoći stradalima od potresa i raznim Udrugama, pomogla i bivšem kapetanu Slavku Ištvaniću, sa 100.000 kuna za zdravstvenu skrb njegova sina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:16