Srđan Vrančić/CROPIX
ŠTO SE RADILO U LAGOSU?

Dinamo više ne ovisi u Sammiru, Badelj se budi, Tomečak postaje ključni igrač

Primjetan je momčadski duh, nema nediscipline, nije bilo niti jednog ekstremnog iskakanja. Zbog svega toga moram biti zadovoljan pripremama - rekao je Čačić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. veljača 2012. 20:17

U dva tjedna koliko Dinama nije bilo u Hrvatskoj najtoplija zima u povijesti postala je 'polarna neman', a anonimni malonogometaši postali su mega zvijezde. A je li se u tih 15 portugalskih dana promijenio i Dinamo? Definitivno jest. Možda ne kao klima, iz krajnosti u krajnost, ali činjenica je da je ovo drugačiji Dinamo. Modri pokušavaju igrati drukčije nego dosad, agresivno, atraktivno i efikasno. Ovo je, barem zasad, Dinamo koji se ne vrti oko Sammira, ovo je Dinamo u kojemu je jedan od ključnih igrača opet Tomečak, u kojemu se ponovno budi Milan Badelj...

- Bit ćemo dobri na proljeće, siguran sam - govorio nam je u zadnjim minutama boravka u portugalskom Lagosu, mjestu u kojemu je, vjeruje Čačić, završen prvi dio priprema za novi europski pothvat.

- Imamo još jako puno posla, mi s pripremama nastavljamo u svakoj utakmici. Primjetan je momčadski duh, nema nediscipline, nije bilo niti jednog ekstremnog iskakanja. Dobio sam informacije o svima njima, upoznao ih, zbog svega toga moram biti zadovoljan pripremama. U svim smo utakmicama dominirali, stvarali prilike, nitko nam nije stvorio previše šansi. Svakako sam optimist - rekao je Čačić.

Bocnuli smo Čačića da je vratio sustav igre kakav je prakticirao Vaha, sa samo jednom isturenom špicom.

- Ma, zašto bi to bio Vahin sustav? Pa ja sam 4-2-3-1 igrao još u Sesvetama 1999. - brani se Čačić, ali i objašnjava kako poanta nije u sustavu.

- Bitna je koncepcija, filozofija igre, način na koji se momčad ponaša. Uostalom, ovaj je sustav igrao i Branko Ivanković. A i vidite, sada Badelj igra u sredini, a prije je igrao desno krilo, jel' tako? Bitan je plan igre, ne sustav.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 21:16