BORIS KOVACEV/CROPIX
KALENDAR DOSLJEDAN

Dinamo više nema dodatan bonus zbog Europe! Evo što se treba dogoditi da se utakmica odgodi...

Klubovi nisu dužni testirati ako nemaju razlog pa je puno manje izgleda da će se dvoboji odgađati
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. siječanj 2021. 09:09

Rekao bi netko od kolega u radijskom prijenosu: “Uključujemo se opet na HNL travnjake, situacija se od našeg zadnjeg javljanja nije previše promijenila”. Živi hrvatski nogomet i dalje, kao i većina nogometnih liga, s pandemijom, s praznim tribinama i gustim rasporedom, koji je kao mač nad glavom.

Josip Brezni, glavni čovjek za natjecanje, uspio je pronaći termine za 10 odgođenih utakmica od jeseni, po planu će se odigrati do prve reprezentativne stanke u ožujku. Također, oslobođena je jedna srijeda u travnju, pa će HNL završiti tjedan dana kasnije, 22. svibnja. Novo je to što se sad utakmica može odgoditi ako je pet zaraženih u jednoj momčadi, a ne kao dosad s već šestoricom u samoizolaciji.

Klubovi nisu dužni testirati ako nemaju razlog (čitaj: simptome) pa je, sve zajedno, puno manje izgleda da će se dvoboji odgađati zbog korone.

A ni Dinamo, čak i ostane li dulje u Europi, nema bonus da zbog Europske lige može odgađati utakmice, tako da bi prvoligaški i drugoligaški kalendar, ne bude li novih nepredviđenih viših sila, trebao ostati dosljedan. Veći su problem, trenutno, niže lige, koje su zaustavljene, a neki trećeligaši i četvrtoligaši još su u Kupu, pa to koči borbu za Rabuzinov Sunce. A tu sve ovisi o Stožeru!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 22:34